De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ik ben vandaag niet thuis Ga jij naar de Colruyt? Ten eerste breng je choco mee Denk ook aan Nesquik Daarnaast nog mandarijntjes En ten slotte mag je geen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ik ben vandaag niet thuis Ga jij naar de Colruyt? Ten eerste breng je choco mee Denk ook aan Nesquik Daarnaast nog mandarijntjes En ten slotte mag je geen."— Transcript van de presentatie:

1 Ik ben vandaag niet thuis Ga jij naar de Colruyt? Ten eerste breng je choco mee Denk ook aan Nesquik Daarnaast nog mandarijntjes En ten slotte mag je geen kaas vergeten. Groetjes mama In mijn agenda staat dat we oefening 15 moeten maken. in de agenda van mijn tweelingbroer daarentegen staat dat we oefening 16 moeten maken. Weet jij het?

2  In mijn agenda staat dat we oefening 15 moeten maken. In de agenda van mijn tweelingbroer daarentegen staat dat we oefening 16 moeten maken. Weet jij het?  Ik ben vanavond niet thuis. Ga jij naar de Colruyt? Ten eerste breng je choco mee. Denk ook aan Nesquik. Daarnaast nog mandarijntjes. En ten slotte mag je geen kaas vergeten. Groetjes mama

3  In mijn agenda staat dat we oefening 15 moeten maken. In de agenda van mijn broer daarentegen staat dat we oefening 16 moeten maken. Weet jij het?

4  Ik ben vanavond niet thuis. Ga jij naar de Colruyt? Ten eerste breng je choco mee. Denk ook aan Nesquik. Daarnaast nog mandarijntjes. En ten slotte mag je geen kaas vergeten. Groetjes mama

5 Eerst moet ik nog eten maken. Hoi, ik heb een keelontsteking. Daardoor zal ik niet aanwezig zijn op de volleybaltraining. Groetjes Vandaag heb ik geen tijd Dan heb ik om 18u een afspraak bij de tandarts. Daarna heb ik volleybaltraining Kan je morgen misschien?

6  Vandaag heb ik geen tijd. Eerst moet ik nog eten maken. Dan heb ik om 18u een afspraak bij de tandarts. Daarna ga ik naar de volleybaltraining. Kan je morgen misschien?  Hoi, ik heb een keelontsteking daardoor zal ik niet aanwezig zijn op de volleybaltraining.

7  Vandaag heb ik geen tijd. Eerst moet ik nog eten maken. Dan heb ik om 18u een afspraak bij de tandarts. Daarna ga ik naar de volleybaltraining. Kan je morgen misschien?

8  Hoi, ik heb een keelontsteking daardoor zal ik niet aanwezig zijn op de volleybaltraining.

9  De ipad is simpel gezegd een miniatuurcomputer met een formaat dat iets groter is dan een mobiele telefoon. De maker van deze miniatuur is Apple. Deze miniatuur kan bedient worden door middel van een touchscreen. De ipad wordt ook wel tablet genoemd. Het is een volledige computer in een enkel scherm van ruim 24,5 cm bij een gewicht van 700 gram.

10

11 Soorten structurenBijbehorende signaalwoorden Chronologische structuur : je herkent de tijdsvolgorde. Wat eerst geberude, staat vooraan in de tekst. Wat laatste gebeurde, staat op het einde. Eerst, vervolgens, uiteindelijk, vroeger, nu, later, daarna, dan, ten slotte, na vijf minuten, in 1865… Opsommende structuur : de verschillende delen van een tekst zijn deel van een opsomming. Ten eerste, dan, ook, daarnaast, en, of, verder, ten slotte… Vergelijkende structuur : de auteur vergelijkt verschillende elementen met elkaar. Hij kijkt naar verschillen en naar gelijkenissen. Maar, daarentegen, hoewel, in tegenstelling tot, zoals, gelijkaardig… Oorzaak-gevolgstructuur : geeft een oorzaak en een gevolg. Het is mogelijk dat één oorzaak meer gevolgen heeft, maar er kunnen ook meer oorzaken zijn voor één gevolg. Daarom, daardoor, omdat, want, met als resultaat, dus, zodat, als gevolg hiervan… Beschrijvende structuur : je leest hoe iets eruitziet, hoe iets werkt, welke kenmerken er zijn… Bij deze structuur zijn er geen signaalwoorden.


Download ppt "Ik ben vandaag niet thuis Ga jij naar de Colruyt? Ten eerste breng je choco mee Denk ook aan Nesquik Daarnaast nog mandarijntjes En ten slotte mag je geen."

Verwante presentaties


Ads door Google