De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mobile Fun Hoi, ik ben Mobie en ik ga samen met Ronnie jullie deze PowerPoint presentatie presenteren. Op de volgende dia staat wat deze opdracht inhoud.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mobile Fun Hoi, ik ben Mobie en ik ga samen met Ronnie jullie deze PowerPoint presentatie presenteren. Op de volgende dia staat wat deze opdracht inhoud."— Transcript van de presentatie:

1 Mobile Fun Hoi, ik ben Mobie en ik ga samen met Ronnie jullie deze PowerPoint presentatie presenteren. Op de volgende dia staat wat deze opdracht inhoud en wat er verder komt is een grote verrassing!

2 Inhoud  Drie kinderen gaan de school rond om te kijken hoeveel mobiele telefoons er in elke klas aanwezig zijn. De gegevens verwerken ze in een Excel bestand.  In tweetallen worden Word-documenten gemaakt over de favoriete mobiele telefoon die de kinderen op Internet hebben gevonden.

3 Opdracht 1 Deze 2 kanjers hebben opdracht 1 gedaan

4 Opdracht 1 Twee heldinnen zijn alle klassen rond gegaan en hebben aan de kinderen gevraagd wie een mobiele telefoon heeft. Op een blaadje hebben ze al in een tabel opgeschreven hoeveel mobieltjes er waren zodat ze dat makkelijk konden verwerken bij Excel.

5 Opdracht 1 Terug in de klas hebben ze samen met mij een Excel bestand gemaakt zoals hieronder staat. Eerst hebben ze de aantallen telefoons in een vak gezet en daarna in een grafiek weergegeven. Het resultaat is te vinden als je hier klikt.hier

6 Opdracht 2 In tweetallen gaan kinderen op Internet neuzen naar hun favoriete telefoon.

7 Opdracht 2 Wanneer ze iets gevonden hadden gingen ze dit verwerken in een Word-document. Via ‘’resultaten’’ kun je een aantal documenten van kinderen bekijken. Mooi geworden joh, potverdikkie wat mooi zeg! Ik zou snel gaan kijken als ik jou was!

8 Excel bestand door kinderen

9 Resultaten

10 Onderwijs doeleinden Met behulp van deze presentatie kun je makkelijk laten zien hoe de kinderen van een ander jaar aan het werk zijn gegaan. Het onderwerp ‘mobiele telefoons’ heeft betrekking op de leefwereld van kinderen en je kunt er op inspelen bij een ander les. Het is mooi inspiratiemateriaal. Word documenten zijn mooie presentatievormen voor kinderen. In mijn groep 8 leren ze nu werken met PowerPoint.


Download ppt "Mobile Fun Hoi, ik ben Mobie en ik ga samen met Ronnie jullie deze PowerPoint presentatie presenteren. Op de volgende dia staat wat deze opdracht inhoud."

Verwante presentaties


Ads door Google