De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zonder spieren en botten kun je niet ravotten Jacob van der Veen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zonder spieren en botten kun je niet ravotten Jacob van der Veen."— Transcript van de presentatie:

1

2 Zonder spieren en botten kun je niet ravotten

3 Jacob van der Veen

4 De leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen

5

6 De leerlingen gaan in het documentatiecentrum van de middenbouw boeken opzoeken die te maken hebben met ons lichaam. Dit documentatiecentrum werkt met pictogrammen, zodat de leerlingen zichzelf kunnen redden. De leerlingen gaan nu de boeken lezen in de groep. Er is een groot verschil tussen wat de één weet over ons lichaam en wat de ander weet. Als ze een boek uitgelezen hebben, gaan ze het ruilen. Er zijn namelijk extra boeken aanwezig.

7 De kinderen kiezen een onderwerp uit wat hun belangstelling heeft. Dit onderwerp gaan zij ‘uitdiepen’ via de computer. Wij hebben een computerruimte met 15 computers en 4 extra computers in de groep. Via o.a. www.kinderpleinen.nl gaan zij het onderwerp opzoeken, lezen en evt. uitprinten. www.kinderpleinen.nl Dit gebeurt onder toezicht( en met behulp van) de leerkracht en een ICT stagiaire.

8 Wij hebben een geraamte gemaakt van ong. 1.20m hoog. Je ziet niet alleen de botten, maar ook de ingewanden, hersenen, huid e.d. De kinderen gaan elkaar inlichten ( en aanvullen natuurlijk) wanneer zij nog meer weten over het onderdeel van het lichaam.

9

10 Een goede website is bijv. : www.ikvanbinnen.nl www.digibordopschool.nl www.encyclopedoe.nl www.powerpoints.nu

11 Nu wij geïnformeerd zijn, brengen wij een bezoek aan de sportschool. Eerst gaan wij vragen bedenken en opschrijven die wij zullen stellen aan de fysiotherapeut, die ons les zal geven over onze botten en spieren. (zie bijlage 4) Alle kinderen mogen ook een oefening doen.

12

13

14 Als laatste onderdeel heb ik een proefjescircuit gemaakt. ( zie bijlage + voorbeeld stuurkaarten)voorbeeld stuurkaarten Ik heb alle onderwerpen die te maken hebben met ons lichaam uitgediept op de site www.encyclopedoe.nl ( zie bijlage ).www.encyclopedoe.nl Ik heb mij zoveel mogelijk beperkt tot deze site om niet te ‘verzuipen’ in het aantal sites. Bovendien wilde ik wel eens zien wat een ‘geroemde’ site allemaal had te bieden. Dit viel mij heel erg tegen. Veel in het Engels. Veel wat te moeilijk was voor de basisschool.

15 1. Leerlijn Het eigen lichaamLeerlijn Onderbouw / Groep 3 -4 / Groep 5-6 /Groep 7-8 2. In een document de films en proefjes van www.encyclopedoe.nl op een rij.www.encyclopedoe.nl 3. Alle bovengenoemde proefjes uitgewerkt inproefjes een document. 4. De vragen die o.a. gesteld werden in devragen sportschool.

16 5. Foto’s skeletFoto’s skelet 6. Mijn bijdrage aan de schoolvisieMijn bijdrage aan de schoolvisie Wij hebben aan het eind van deze cursus onze visie op techniek en wetenschap ontwikkeld en gekoppeld aan een actieplan (zie directie) In de eerste helft van dit schooljaar zullen wij een nieuwe methode aanschaffen.

17


Download ppt "Zonder spieren en botten kun je niet ravotten Jacob van der Veen."

Verwante presentaties


Ads door Google