De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….

Verwante presentaties


Presentatie over: "Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen…………………."— Transcript van de presentatie:

1 Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….

2 De3Kernen Vanaf 2 januari 2009 zijn peuterspeelzalen  De Peuterkorf (Sassenheim),  Dribbel, Kiekeboe, Olleke Bolleke(Voorhout) en  De Woezel(Warmond) samengegaan in Stichting Peuterspeelzaalwerk De3Kernen. De nieuwe stichting streeft naar een verbetering van de kwaliteit binnen haar peuterspeelzalen. Het peuterspeelzaalwerk is op alle zalen naar het hoogste ambitieniveau gebracht en voldoet op alle manieren aan de nieuwe wetgeving (Wet Oke.)

3 Wat is een peuterspeelzaal? Lekker spelen, andere kinderen ontmoeten en ook nog een extra stapje zetten in de ontwikkeling. Dat is wat peuters doen op de peuterspeelzaal, een omgeving die helemaal voor hen is ingericht. Peuters vanaf ongeveer twee jaar leren er samen met andere kinderen spelen, samen het speelgoed delen. Ze leren grenzen kennen, voelen zich gewaardeerd en ontwikkelen er allerlei vaardigheden. Ook voor ouders is het een gelegenheid om contacten te leggen met andere ouders en het is soms prettig om “even je handen vrij te hebben”

4 Wat nog meer? De peuterspeelzaal heeft een belangrijke functie op het gebied van de vroegtijdige signalering van een eventuele achterstand en/of stilstand in de ontwikkeling van uw kind. Samen met de ouders wordt naar een passende aanpak gezocht.

5 Op onze peuterspeelzalen wordt op een speelse manier door gediplomeerde leiding gewerkt met het Voor- en Vroegschoolse Educatie- programma Peuterpraat. In dit programma staat de stimulering van alle ontwikkelingsgebieden van het kind centraal, met speciale aandacht voor communicatie en de woordenschat- ontwikkeling. Met als doel de kinderen een optimale start te geven op de basisschool. V oor en V roegschoolse E ducatie

6 Een belangrijk speerpunt van De3Kernen is het behoud van het peuterspeelzaalwerk als een laagdrempelige voorziening voor alle drie de kernen van de gemeente Teylingen. Het invoeren van goede kwaliteit, uitgekiende huisvesting en openingstijden, alsmede de samenwerking met school en bibliotheek hebben ervoor gezorgd dat de peuterspeelzaal weer bloeit in Warmond. De Woezel bewijst hiermee dat in een vergrijzende kleine gemeenschap samenwerking tot een goed resultaat kan leiden. wij vinden: Het kloppend hart is een unieke kans voor niet alleen alle partners, maar vooral voor alle kinderen. Een unieke kans

7 Landelijke visie “Het kind staat centraal en krijgen de mogelijkheid om hun talenten maximaal te ontwikkelen. Daarvoor is het nodig alle voorzieningen zo veel mogelijk onder één dak of in elkaars nabijheid te brengen.” “Het versnipperde veld van kinderopvang, peuterspeelzalen, onderwijs en verenigingsleven kan ondanks alle inzet van kwaliteit en organisaties onvoldoende een rustige basis bieden aan kinderen. Daarom is het goed als onderwijs, opvang, sport en spel zoveel mogelijk op dezelfde locatie worden aangeboden. Ook belangrijk is het dat kinderopvang en onderwijs naadloos op elkaar aansluiten.” Uit: rapport Task force kinderopvang-onderwijs

8 Een rijk programma voor ieder kind! Samen met partners komen tot de vorming van een veilige basis voor kinderen van 0-14 jaar. Kinderen maximale ontwikkelingsmogelijkheden bieden in een 5 sterren omgeving waar opvoeden, onderwijs, opvang en ontspanning samengaan en ouders maximale ruimte krijgen om zorg en arbeid te combineren. Onze visie op “het kloppend hart”

9 Samenwerken zonder concurrent te zijn, dan staan we samen STERK! De Woezel

10


Download ppt "Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen…………………."

Verwante presentaties


Ads door Google