De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 1607-1676. Hij wordt van school gestuurd en bij zijn werk op de lijnbaan. Op 11 jarige leeftijd gaat hij als bootsjongen voor het eerst naar zee. Geboren.

Verwante presentaties


Presentatie over: " 1607-1676. Hij wordt van school gestuurd en bij zijn werk op de lijnbaan. Op 11 jarige leeftijd gaat hij als bootsjongen voor het eerst naar zee. Geboren."— Transcript van de presentatie:

1  1607-1676

2 Hij wordt van school gestuurd en bij zijn werk op de lijnbaan. Op 11 jarige leeftijd gaat hij als bootsjongen voor het eerst naar zee. Geboren in Vlissingen. Zoon van bierdrager Adriaen Michielszoon en Alida Jansdochter. De naam "Michiel Adriaensen Ruyter" zou hij pas rond 1636 gaan gebruiken. filmpje

3 De Ruyter werkte voornamelijk op handelsschepen. Hij verdiende er goed mee. De Ruyter smeert eens zijn dek met boter in om piraten te verslaan en zijn lading te redden. Ook werkt hij op een walvisvaarder en doet hij mee aan de kaapvaart. Een schipper mocht met een kaperbrief handelsschepen van andere landen aanvallen.

4 De Ruyter is plots een zeeheld en wordt benoemd tot commandeur. Hij vecht vele slagen, vooral tegen de Engelsen. In 1654 wordt hij viceadmiraal. In1652 breekt de Eerste Engels-Nederlandse oorlog uit. Hoewel De Ruyter met pensioen is, vaart hij als onderbevelhebber mee om te vechten.

5 Als De Ruyter bevelhebber wordt van de vloot, gaat hij trainen met de andere kapiteins in formatievaren. Zijn manier van vechten is zeer succesvol. In 1666 neemt hij vlaggenschip “de Zeven Provinciën “ in gebruik. De Ruyter redt het land meerdere keren van een invasie. filmpje

6 In 1667 heeft Johan de Witt een plan om de Engelsen in eigen huis te verrassen. Hij laat De Ruyter de rivier Medway opvaren en de Engelse vloot te vernietigen. Het Engelse vlaggenschip de “HMS Royal Charles” wordt meegenomen naar Holland. De Engelsen tekenen snel de vrede. De spiegel blijft bewaard.

7 Tegen de wil van De Ruyter gaat hij Spanje helpen in een gevecht tegen de Fransen. Op 22 april 1676 wordt De Ruyter getroffen door een kanonskogel op zijn been. Door wondroos sterft hij een week later. Op 18 maar 1677 wordt Admiraal De Ruyter begraven in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. De bijnaam “Bestevaer” werd hem gegeven door de matrozen. filmpje

8 Standbeeld in Vlissingen van onze grootste zeeheld en Admiraal filmpje


Download ppt " 1607-1676. Hij wordt van school gestuurd en bij zijn werk op de lijnbaan. Op 11 jarige leeftijd gaat hij als bootsjongen voor het eerst naar zee. Geboren."

Verwante presentaties


Ads door Google