De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Als Do-event van onze GemeenteGroeiGroep hebben wij ons aangemeld als pelgrim bij Pelgrimeren in Noord Groningen. Dit is mede opgericht door Peter Westerhof.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Als Do-event van onze GemeenteGroeiGroep hebben wij ons aangemeld als pelgrim bij Pelgrimeren in Noord Groningen. Dit is mede opgericht door Peter Westerhof."— Transcript van de presentatie:

1 Als Do-event van onze GemeenteGroeiGroep hebben wij ons aangemeld als pelgrim bij Pelgrimeren in Noord Groningen. Dit is mede opgericht door Peter Westerhof die lid is van onze groeigroep. Pelgrimeren in onze provincie gaat over spiritualiteit en bezinning, wandelen, cultuur, cultuurhistorie en landschap lezen van onze streek. Op zondag 8 november kwam het er eindelijk van en hebben wij meegelopen met de pelgrimstocht rond Zandeweer. Het was een grijze dag, er waaide een frisse wind maar het is droog gebleven en we hebben een inspirerende middag met elkaar beleefd. De tocht startte in Zandeweer,een dorpje ten zuiden van Uithuizen die ontstaan is op een zandrug in de Fivelmonding…………….

2 langs het Meedstermaar……

3 …..waar we luisterden naar het gedicht: “Grunneger Hoogelaand”

4 …naar de Nicolaaskerk in Oldenzijl.

5 en hier werd ons verteld hoe we onze lasten van ons af kunnen werpen. We konden onze last op een kiezelsteen schrijven en dan kiezen: bewaren of wegwerpen…. Kultuurhistorische informatie over dit prachtige kerkje.

6 En weer verder, over en langs de vette kleigronden op weg naar de ‘ongelovige Thomas’

7 Hier staat dan de ‘ongelovige Thomas’ Het is een boom, een eik die weigert te geloven dat het na de winter weer lente wordt en zijn blad niet laat vallen.

8

9 En onze pelgrimstocht eindigt in Zandeweer. Wilt u ook zo’n bijzondere toch meemaken? Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.groningsepelgrimage.wordpress.com


Download ppt "Als Do-event van onze GemeenteGroeiGroep hebben wij ons aangemeld als pelgrim bij Pelgrimeren in Noord Groningen. Dit is mede opgericht door Peter Westerhof."

Verwante presentaties


Ads door Google