De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

In God geloven Wat is geloven? Tot geloof komen Bestaat God? God laat Zich kennen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "In God geloven Wat is geloven? Tot geloof komen Bestaat God? God laat Zich kennen."— Transcript van de presentatie:

1

2 In God geloven Wat is geloven? Tot geloof komen Bestaat God? God laat Zich kennen

3 Bestaat God? 2. Bestaat God?

4  Welkom  Lied  Collecte  Gebed  Intro  Info  Verwerking Bestaat God?

5 OTH 45 Als een hert Als een hert dat verlangt naar water, zo verlangt mijn ziel naar U. U alleen kunt mijn hart vervullen, mijn aanbidding is voor U. U alleen bent mijn Kracht, mijn Schild. Aan U alleen geef ik mij geheel. U alleen kunt mijn hart vervullen, mijn aanbidding is voor U. Bestaat God?

6

7

8

9 Geen bewijzen zoals in de wiskunde Er zijn ook andere manieren om ergens helemaal van overtuigd te zijn Bijvoorbeeld door goede argumenten Zo gaat het ook in heel veel andere situaties Bestaat God?

10 Voorbeeld 1 Hoe weet je of die ander echt van je houdt? Argumenten: Die ander heeft veel voor jou over Praat veel met jou Is graag bij jou Enz. Bestaat God?

11 Voorbeeld 2 Hoe weet je dat Napoleon echt geleefd heeft? Argumenten: De overtuiging van alle geleerden De vele geschiedenisboeken Schilderijen die van hem gemaakt zijn Enz. Bestaat God?

12 Argumenten voor het bestaan van God (1) Eerste argument: de schoonheid van de schepping Kijk eens naar die mooie orchidee, vlinder, vis en naar je zelf Zou al dat mooie en ingewikkelde nou echt zomaar toevallig ontstaan zijn? Dan is het veel logischer om daarbij aan een intelligente Schepper te denken die van schoonheid houdt Zo’n Schepper is God, wie anders? Bestaat God?

13 Argumenten voor het bestaan van God (2) Tweede argument: het wonder van nieuw leven Bij het krijgen van een kindje zeggen velen: een wonder! Dat is het ook Maar wie geeft dan zo’n wonder? Wie anders kan dat geven dan God? Bestaat God?

14 Argumenten voor het bestaan van God (3) Derde argument: er is bij alle volken godsdienst Alle volken vereren een god of goden Ook zonder elkaar te beïnvloeden Eenvoudigste verklaring: God laat zich overal op aarde kennen omdat Hij er echt is! Bestaat God?

15 Relatie met God Vergeet niet: Geloven in God is niet alleen aanvaarden dat Hij bestaat Geloven is vooral dat je door Jezus een relatie van liefde met Hem hebt Bestaat God?

16 Een visje… Bestaat God?


Download ppt "In God geloven Wat is geloven? Tot geloof komen Bestaat God? God laat Zich kennen."

Verwante presentaties


Ads door Google