De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gezondheid Gezondheid deel 1. griepvirus bacterie Infectieziekten : verkoudheid, griep Wanneer mensen ziek worden is dat vaak de schuld van ziektekiemen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gezondheid Gezondheid deel 1. griepvirus bacterie Infectieziekten : verkoudheid, griep Wanneer mensen ziek worden is dat vaak de schuld van ziektekiemen."— Transcript van de presentatie:

1 Gezondheid Gezondheid deel 1

2 griepvirus bacterie Infectieziekten : verkoudheid, griep Wanneer mensen ziek worden is dat vaak de schuld van ziektekiemen. Als je 1x hoest komen er ongeveer 1000 microben vrij. Als je niest, zijn er dat al ongeveer 30 000. Bij het snuiten van je neus zelfs ongeveer 5 miljoen!

3 De dokter komt op visite. De dokter onderzoekt je. De dokter stelt een diagnose. De dokter schrijft een voorschrift… En een afwezigheidsbriefje voor schoolEn een afwezigheidsbriefje voor school.

4 Meeusen Bart Dr. Ceyssens Bromoformsiroop FNA Dt/1 per fles S/3 koffielepel /dag Dr. Ceyssens Ziekenstraat 6 2960 Brecht

5

6 oorkijker spuit hamertje spatel stethoscoop bloeddrukmeter

7 pillen of tabletten capsules siroop druppels zalf spuit

8 bijsluiter 1. Samenstelling : wat zit er allemaal in het medicijn 2. Eigenschappen: wat doet dit medicijn 3. Doel: voor wie is het bedoeld 4. Indicaties: wanneer mag je dit medicijn toedienen, gebruiken 5. Dosering en toedieningswijze: hoeveel mag ik nemen en hoe moet ik het nemen 6. Bewaring: hoe en waar bewaar ik dit medicijn het best

9

10

11 infuus röntgenfoto In de gipskamer krijg je van de verpleger een gips om.

12 Operatiezaal verkoeverkamer of uitslaapkamer ziekenhuisschool ziekenhuiskamer

13

14 Je wandelt rustig in de Dorpstraat in Kapellen. Dan zie je een auto een fietser aanrijden. Wat doe je? 1. Je belt 112… 2. Je vertelt je naam… Mijn naam is… 3. Je vertelt wat er is gebeurd… Een auto heeft een fietser aangereden 4. Je vertelt waar het is gebeurd… Het ongeval is gebeurd in de Dorpstraat te Kapellen 5. Je vertelt hoeveel gewonden er zijn… De fietser ligt op de grond en is gewond aan het hoofd en de benen. 6. Je vertelt welke diensten naar de plaats van het ongeval moeten komen. Stuur alstublieft een ziekenwagen en een politiecombi.

15 snijwonde bloedneus gebroken been vergiftiging brandwonde Wat moet je doen als…

16

17


Download ppt "Gezondheid Gezondheid deel 1. griepvirus bacterie Infectieziekten : verkoudheid, griep Wanneer mensen ziek worden is dat vaak de schuld van ziektekiemen."

Verwante presentaties


Ads door Google