De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Heb je de kerk nodig? Kun je geloven zonder kerk?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Heb je de kerk nodig? Kun je geloven zonder kerk?."— Transcript van de presentatie:

1 Heb je de kerk nodig? Kun je geloven zonder kerk?

2 “Wie de kerk niet als moeder heeft, kan God niet als Vader hebben” (Cyprianus) Want de kerk is: 1.Tempel van de heilige Geest 2.Lichaam van Christus 3.Volk van God

3 “Wie de kerk niet als moeder heeft, kan God niet als Vader hebben” (Cyprianus) (1) Wat is de Kerk: in de Heid. Cat. besproken bij het onderwerp ‘heilige Geest’ (zondag 20-31). Zondag 25: hoe kom je tot geloof? Antwoord: door de heilige Geest!

4 “Wie de kerk niet als moeder heeft, kan God niet als Vader hebben” (Cyprianus) (1) Hoe? Door jou te plaatsen in een gemeenschap van gelovigen. De invloedsfeer (werkplaats!) van de Geest.

5 “Wie de kerk niet als moeder heeft, kan God niet als Vader hebben” (Cyprianus) (2) In het krachtenveld van Gods openbaring. Petrus belijdt: u bent Gods Zoon. Een openbaring door God in zijn hart!

6 “Wie de kerk niet als moeder heeft, kan God niet als Vader hebben” (Cyprianus) (2) ‘Door zijn Geest-en-Woord’= 1.Door het Mensgeworden Woord Jezus 2.Door het geschreven Woord de Bijbel 3.Door het verkondigde en geleerde Woord

7 “Wie de kerk niet als moeder heeft, kan God niet als Vader hebben” (Cyprianus) (3) God werkt via mensen, ketens van generaties, een gemeenschap, een volk. Drie modellen: van bovenaf (bisschop), van onderaf (gelovige individu); derde: balans.


Download ppt "Heb je de kerk nodig? Kun je geloven zonder kerk?."

Verwante presentaties


Ads door Google