De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ouderavond Slim Fit unit 5 t/m 8. Inhoud / programma van deze ouderavond Hoe zag onze proefweek eruit? Wat houdt Slim Fit in voor unit 5 t/m 8? Enkele.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ouderavond Slim Fit unit 5 t/m 8. Inhoud / programma van deze ouderavond Hoe zag onze proefweek eruit? Wat houdt Slim Fit in voor unit 5 t/m 8? Enkele."— Transcript van de presentatie:

1 Ouderavond Slim Fit unit 5 t/m 8

2 Inhoud / programma van deze ouderavond Hoe zag onze proefweek eruit? Wat houdt Slim Fit in voor unit 5 t/m 8? Enkele foto’s De meningen van de kinderen Onze mening : tops en verbeterpunten Videofragmenten ter verduidelijking Hoe nu verder? Vragen?

3 Proefweek Maandag 19-11 t/m donderdag 22-11. 2 Slim Fit units met leerlingen van 5 t/m 8. Deze lln. zijn willekeurig ingedeeld over de beide units. In elke unit een leerkracht en een onderwijsassistent. Lln. werken in de klas en op de gang. Doorgaande lijn zelfstandig werken.

4 Wat houdt Slim Fit in voor de unit groep 5 t/m 8 Gezamenlijke opstart van de dag. Kinderen krijgen instructie van de leerkracht (15-20 minuten). Deze is zeer effectief! Als leerkracht zie je meteen wie het beheerst en wie extra aandacht nodig heeft. Gezien instructie in een klein groepje plaats vindt, krijgen de kinderen volop de aandacht. Als leerkracht instructie geeft begeleidt onderwijsassistent de andere groep kinderen die met de weektaak aan de slag is. Daardoor kunnen de kinderen altijd met vragen terecht en is er altijd iemand die de het kind begeleid en observeert. Tevens zie je dat kinderen ook elkaar om hulp vragen. Bij enkele vakgebieden worden de kinderen soms gekoppeld (5-6 of 7-8). Ook zijn er momenten dat de hele unit samen aan eenzelfde opdracht werkt (doe-middag, techniek, gym). Dan kunnen de kinderen van en met elkaar leren.

5 Weektaak

6 Enkele foto’s ter verduidelijking

7

8 De meningen van de kinderen: Ik vond het eigenlijk gewoon zoals anders. Behalve dan de eerste dag. Dat wisselen was echt irritant. Gelukkig is dat nu niet meer. Ik vind deze poef wel heel leuk, en heel fijn omdat je veel meer aandacht krijgt. En ik denk zelf dat de meeste kinderen betere punten krijgen op de toetsen omdat je meer aandacht krijgt. Ik vind het ook fijner dat op het dagschema staat waar je naartoe moet gaan. Ik vind het super leuk zo zou ik wel willen blijven zitten. Ik vond het erg leuk: het wisselen en zo en dat ik nu ook eens met groep 5, 6 en 8 samen in de klas zit. Maar ik vond de eerste dag niet zo leuk. Maar voor deze twee dagen vind ik het heel erg leuk. Ik vind het wisselen niets. Maar als je met tekenen of iets anders uitleg krijgt dan zit je niet met veel mensen voor en dan krijg je ook veel meer aandacht. En je leert andere kinderen veel beter kennen hoe ze doen.

9 Ik vond de eerste dag niet zo goed gaan, maar het gaat echt al een stukje beter (veel zelfs) Ik vond het leuk met groep 7,8 in de klas, en de gym was ook leuk. Maar ik vond stom dat het maar 4 dagen was. Slim Fit is leuk en waarom omdat ik er best goed mee omga. En het is niet saai. Leuk: het is leerzaam en zijn leuke groepen, je mag met groep 5 6 7 8 leren. Ik vind het wel leuk omdat je ook een bij kinderen van groep 7 en 8 in de klas zit. Het is niet zo leuk dat je veel van plaast moet wisselen.

10 Onze mening Tops: Kinderen krijgen veel aandacht Schema werkt goed Kinderen leren van elkaar (didactisch en sociaal) Leren heel zelfstandig te werken, waardoor de kinderen een voorsprong hebben op het VO (krijgen we regelmatig al te horen). Een goede doorgaande lijn. Kinderen werken heel goed en er heerst rust.

11 Verbeterpunten: Ruimtes moeten beter ingericht worden zodat voor kinderen duidelijk wordt waar alles ligt en dat het overal gezellig en uitnodigend is. (Dit was nu helaas niet mogelijk i.v.m. grote groep) Weektaak moet nog verfijnd worden zodat voor kinderen duidelijk wordt waar ze kunnen werken. De wisselmomenten voor de kinderen moet nog verder beperkt worden. Dit kunnen we oplossen door verrijdbaar digitaal schoolbord en de juf gaat dan naar de betreffende groep om daar instructie te geven. Ook zullen de ruimtes in de toekomst nog aangepast worden.

12 Hieronde volgen enkele filmpjes ter verduidelijking op ons verhaal. Film 00011 + 00012 (les technisch lezen gr. 6) Film 00021 (rekenen automatiseren gr. 8) Film 00022 (les op de gang gr. 8) Film 00008 + 00035 (Onderwijsassistent Frederique)

13 Hoe nu verder? Met behulp van alle observaties van meerdere teamleden en KPC is het lesrooster aangepast waardoor de wisselmomenten beperkt worden. Zal met KPC worden overlegd hoe de ruimtes efficiënt ingericht kunnen worden. Is er een nieuwe proefweek gepland: 14 maart t/m 26 maart 2013 Zal er 1 Slim Fit klas worden opgezet waarmee deze proefweek wordt gedraaid. De kinderen die hier niet aan deelnemen zullen exact hetzelfde programma volgen. Vervolgens wordt deze weer geobserveerd, geëvalueerd en zullen verbeterpunten worden opgesteld. Tevens wordt dit met u teruggekoppeld. Schooljaar 2013-2014 zal Slim Fit nog niet van start gaan i.v.m. grote groep. Er zal dan nog een groep 5-6 en 7-8 geformeerd worden. Wel zullen er dan weer proefweken gedraaid worden en gaan we verder met het voorbereiden op Slim Fit.

14 Vragen?


Download ppt "Ouderavond Slim Fit unit 5 t/m 8. Inhoud / programma van deze ouderavond Hoe zag onze proefweek eruit? Wat houdt Slim Fit in voor unit 5 t/m 8? Enkele."

Verwante presentaties


Ads door Google