De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Interview met Leon Bosma Manager Testing bij Ordina en klant van Onbegrensd Talent.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Interview met Leon Bosma Manager Testing bij Ordina en klant van Onbegrensd Talent."— Transcript van de presentatie:

1 Interview met Leon Bosma Manager Testing bij Ordina en klant van Onbegrensd Talent

2 Ik ga uit van wat mensen wel kunnen Leon Bosma is unitmanager bij Ordina, dienstverlener in Consulting, ICT en Outsourcing. “De kandidaten van Onbegrensd Talent zijn zo mogelijk nog gemotiveerder dan anderen. Dat deze mensen niet allang een baan hebben, verbaast me”. Hoe kwam u bij Onbegrensd Talent terecht? Leon Bosma: “Mei 2007 kwam onze recruiter naar me toe met het verhaal over Onbegrensd Talent. De arbeidsmarkt is zwaar voor ons. Ik sta open voor alle nieuwe kanalen. De mensen van Onbegrensd Talent kwamen langs voor een gesprek en het klonk erg goed. We hebben de functieprofielen waarvoor we mensen zochten doorgenomen. Omdat zij een eerste selectie doen op basis van wat wij nodig hebben, was ik zeer geïnteresseerd. Ik kreeg goede cv’s en op basis daarvan zijn we gesprekken gaan voeren met kandidaten. Inmiddels heb ik zes mensen via hen aan het werk”. Zes kandidaten in een keer? “De mensen kwamen stapsgewijs binnen. Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit. Het zijn mensen op junior instroomniveau. We hebben hen allemaal geplaatst als tester. Vijf van hen hadden geen testachtergrond en vier van hen hadden zelfs helemaal geen ICT-achtergrond. Ze pakken het allemaal prima op. Zijn gemotiveerd, enthousiast en passen goed in het team”. Hoe reageerden de collega’s? Leon Bosma: “Ja, goed dus. We hebben hen geïntroduceerd als reguliere collega’s. En dat zijn ze ook, ook al zijn er duidelijk dingen die anders zijn. Een van hen zit bijvoorbeeld in een rolstoel. Het contact met de collega’s is prima. Het is niet zo dat ze met z’n zessen een deelclubje vormen. Het is echt één grote club”. Moet u de werkplekken aanpassen? “Nauwelijks. Van de zes kandidaten heeft er een iets meer begeleiding nodig. En dan hebben we het niet over de werkplek als plek, maar meer over de manier van aansturen. Dat moet iets strakker dan we bij andere mensen doen”. Ziet u verschil tussen de kandidaten die bij u binnenkwamen en de medewerkers die ze nu zijn? “Bij twee van hen zie ik duidelijke verschillen. Bij het sollicitatiegesprek waren ze wat timide. Verstopten zich achter de dingen die ze niet konden. Nu na vijf maanden zie ik ze opbloeien. Ze lopen rond met een grote glimlach. Als ik ze tegenkom in de gang vertellen ze enthousiast over wat ze nu weer allemaal doen. Ik zie hen echt tevoorschijn komen”.

3 Interview met Leon Bosma U was verbaasd dat deze kandidaten niet allang een baan hadden. Geeft u eens een voorbeeld? “Een van de mensen die we hebben aangenomen zit in een rolstoel. Heeft klassieke talen gestudeerd en is echt een slimme dame die weet wat ze kan. Ik vroeg haar waarom ik haar niet gewoon was tegengekomen. Waarom via Onbegrensd Talent? Ze gaf aan dat ze blijkbaar toch dat duwtje in de rug nodig had. En dat heeft Onbegrensd Talent haar gegeven”. Wat is er anders in uw aanpak? “Ik zie om me heen dat managers vaak geneigd zijn om uit te gaan van wat mensen niet kunnen. Als er een gat in een cv zit denkt men al snel ‘dan zal er wel een probleem zijn, daar heb ik geen zin in’. Ik wil het bewust andersom. Ga uit van wat mensen wel kunnen. Want daar heb ik wat aan”. Zou u weer een onbegrensd talent plaatsen? Leon Bosma: “Onbegrensd Talent is een uitstekend kanaal om prima kandidaten binnen te halen. Tegen onze afdeling recruitment heb ik al gezegd dat ze ook eens met Onbegrensd Talent moeten praten om te zien of er meer functies zijn waar we junioren kunnen laten instromen. We zijn heel positief, doordat we de profielen uitgebreid hebben besproken komen ze met kandidaten die heel goed passen. Dat blijkt wel uit het feit dat van de zeven sollicitanten die ik heb gezien, er zes inmiddels een baan hebben”. Over Onbegrensd Talent Onbegrensd Talent is intermediair tussen mensen met een arbeidshandicap en de arbeidsmarkt. Wij werven en selecteren, leiden mensen op en begeleiden hen naar en op hun werk. Onbegrensd Talent voert een constante dialoog met bedrijven en organisaties. Uitgangspunt is dat het aanbod van Onbegrensd Talent altijd is afgestemd op de actuele vraag in de markt. Waar is welk personeel nodig? Als we functieprofielen in kaart hebben, werven we kandidaten en selecteren opleidingspartners om opleidingen te verzorgen. Daarna begint de selectie van de geworven kandidaten. Komen deelnemers daar doorheen dan stellen wij ze aan u voor en kunnen ze aan hun opleiding beginnen. Voor kandidaten betekent dit dat zij altijd aan een opleiding mét baangarantie beginnen. Het voordeel voor werkgevers is dat zij kandidaten tegemoet kunnen zien die voldoen aan actuele functie-eisen. Door de strenge selectie en kwalitatief goede opleidingen, garandeert Onbegrensd Talent kwalitatief goede, gemotiveerde en actueel opgeleide kandidaten. Uit ervaring weten we dat mensen met een arbeidshandicap een steuntje in de rug nodig hebben om te slagen in een baan. Dat steuntje biedt Onbegrensd Talent in de vorm van begeleiding naar én op het werk. We blijven kandidaten gedurende langere tijd volgen en begeleiden in hun ontwikkeling.

4 Contact Stuur een email naar info@onbegrensdtalent.nl Wil je informatie bel dan (030) 7551515 Meer informatie op www.onbegrensdtalent.nl Onbegrensd Talent wordt mede mogelijk gemaakt door stichintg CA ICT


Download ppt "Interview met Leon Bosma Manager Testing bij Ordina en klant van Onbegrensd Talent."

Verwante presentaties


Ads door Google