De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

TEUN,Daphne,Kiki,sophie Zorg groep. Oudere kinderen mogen eten brengen naar de zieke kinderen. De kinderen moeten leren breien en naaien. De kinderen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "TEUN,Daphne,Kiki,sophie Zorg groep. Oudere kinderen mogen eten brengen naar de zieke kinderen. De kinderen moeten leren breien en naaien. De kinderen."— Transcript van de presentatie:

1 TEUN,Daphne,Kiki,sophie Zorg groep

2 Oudere kinderen mogen eten brengen naar de zieke kinderen. De kinderen moeten leren breien en naaien. De kinderen moeten appels schillen. De kinderen moeten ook de vloer boenen Weeshuis weeskinderen moeten ook werken.Sommige meisjes werken ook buiten het weeshuis.Bijvoorbeeld als dienstmeisje in een koopmanshuis

3 inhoud 1.Ziekte en armoede 2.Weeshuis 3. Gasthuis 4. Hoe moet je voor jezelf zorgen 5. Vragen

4 Ziekte en armoede Als je ziek bent ga je naar de dokter, maar in de middeleeuwen heten dat een chirurgijn. De chirurgijn geneest wonden maar hij is ook kapper en tandarts. Hij draagt geen doktersjas en geen mondkapje maar gewoon zijn normale kleren. De chirurgijn gebruikt een schaal, daar stroomt het bloed in maar als hij gaat scheren gebruikt hij de schaal ook. Mensen die geen werk hebben, hebben geen geld om eten te kopen. Maar de ARMENZORG Deelt water, brood en kleren uit.

5 Gasthuis Soms bouwt het bestuur van Amsterdam gasthuizen voor zieke en oude mensen. In een gasthuis worden zieke en oude mensen verzorgd. Deze huizen noem je gasthuizen. In een gasthuis hebben de zieke en oude mensen Het wat beter.

6 Hoe moet je voor jezelf zorgen Gezond eten Ongeveer 1 liter per dag drinken Niet teveel achter de computer, tv, tablet Niet teveel snoepjes eten

7 vragen 1.Hoe heet de dokter in de middeleeuwen ? 2.Wie wordt er verzorgt in een gasthuis ? 3.Hoeveel liter per dag moet je drinken ?

8


Download ppt "TEUN,Daphne,Kiki,sophie Zorg groep. Oudere kinderen mogen eten brengen naar de zieke kinderen. De kinderen moeten leren breien en naaien. De kinderen."

Verwante presentaties


Ads door Google