De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

oud gereedschapijzeren voorwxerpen Deze beeldhouwer vindt zijn inspiratie in oud gereedschap of ijzeren voorwxerpen die hij via assemblage transformeert.

Verwante presentaties


Presentatie over: "oud gereedschapijzeren voorwxerpen Deze beeldhouwer vindt zijn inspiratie in oud gereedschap of ijzeren voorwxerpen die hij via assemblage transformeert."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 oud gereedschapijzeren voorwxerpen Deze beeldhouwer vindt zijn inspiratie in oud gereedschap of ijzeren voorwxerpen die hij via assemblage transformeert in personages of dieren in beweging. Zo redt hij dingen bestemd voor verschroten of smelten van de vergetelheid, de nutteloosheid, de vernietiging. Zijn werk vormt ze om tot een ander leven, dat van een kunstwerk. De vrouw, het koppel, het moederschap, de fabels en de verhalen, de mythologie en de religieuze voorwerpen vomen zijn favoriete thema’s. Men herkent in zijn werk vier ”hoofddeugden” : de gratie, de beweging, de tederheid en de humor. De kunst van Jean-Pierre Augier is harmonisch, evenwichtig, van een lineaire zuiverheid en een formele perfectie.

4 De duiker De Bremer muzikanten

5 De vlucht naar Egypte

6 Vogels

7 Charlotte in de wind

8 De schilder van de maan Terugkeer van de verloren zoon De kleine Griek

9 Dief

10 Mevrouw Seguin

11 Het zwanenmeer

12 Drie engelen

13 Marie MadeleineOp de maan Moeder met 2 kinderen

14 Het tornooii

15 Twee eenden vechten om een worm

16 Kosmische harmonie

17 Kattin met katjes Katvis

18 Struisvogel Vrouw met vogelsNatacha

19 De glimwormen Het paard van Troje

20 De drie koningen

21 Ruitertje Pierrot aangehaakt

22 De vespers

23 Koraal Als alle mensen van de wereld...

24 De bron De vrede Deux oeuvres monumentales : (parmi d’autres)

25 De beeldhouwwerken van J-P Augier zijn te zien geweest in talrijke tentoonstellingen, de meeste in Frankrijk, maar ook in Luxemburg, België en Zwitserland. Op zijn website vindt u veel meer over hem en zijn kunst : http://www.jpaugier.fr/


Download ppt "oud gereedschapijzeren voorwxerpen Deze beeldhouwer vindt zijn inspiratie in oud gereedschap of ijzeren voorwxerpen die hij via assemblage transformeert."

Verwante presentaties


Ads door Google