De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

KRIJT ESMEE & ANNEMIEK. TIJD / PERIODE o In de krijt periode begon de wereld op de wereld van vandaag de dag te lijken. o Dit is 19 miljoen jaar geleden,

Verwante presentaties


Presentatie over: "KRIJT ESMEE & ANNEMIEK. TIJD / PERIODE o In de krijt periode begon de wereld op de wereld van vandaag de dag te lijken. o Dit is 19 miljoen jaar geleden,"— Transcript van de presentatie:

1 KRIJT ESMEE & ANNEMIEK

2 TIJD / PERIODE o In de krijt periode begon de wereld op de wereld van vandaag de dag te lijken. o Dit is 19 miljoen jaar geleden, in het geologische tijdperk.

3 OMSCHRIJVING KLIMAAT o Het klimaat was tijdens het Krijt wereldwijd over het algemeen een stuk warmer dan tegenwoordig. o Twee keer koelde het klimaat duidelijk af, hoewel het nog steeds warmer bleef dan het nu is. o In het noorden waren er soms subtropische weersomstandigheden.

4 KENMERKEN o Het krijt was een periode van een relatief warm klimaat en een hoge zeespiegel. o Het krijt is genoemd naar de dikke lagen kalksteen uit Europa. o In de tijd van het krijt verschenen veel van de moderne groepen zoogdieren en vogels. o Het krijt werd afgesloten met de uitsterving van de dinosauriërs o De kliffen van Dover zijn opgebouwt uit krijtgesteente.

5 ENKELE DIEREN EN PLANTEN UIT DE PERIODE o Het Krijt was de periode waarin een aantal belangrijke groepen eencelligen opkwamen, zoals diatomeeën en diverse soorten plankton. o Hoger in de voedeselketen stonden de ammonieten en belemnieten (rechte / gedraaide schelpen) o Op en in de zeebodem leefden diverse soorten krabben, bivalven en brachiopopden. o Tijdens het krijt verschenen ook de eerste bedektzadigen (bloemplanten)


Download ppt "KRIJT ESMEE & ANNEMIEK. TIJD / PERIODE o In de krijt periode begon de wereld op de wereld van vandaag de dag te lijken. o Dit is 19 miljoen jaar geleden,"

Verwante presentaties


Ads door Google