De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’."— Transcript van de presentatie:

1 Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’

2 Lied: Wees welkom hier allen op het blijde kerstfeest.
Wees welkom hier allen op dit blijde kerstfeest Zing nu tezamen met ons dit lied God stuurt zijn Kindje naar deez’ donk’re aarde Komt laten wij aanbidden, Komt laten wij aanbidden, Komt laten wij aanbidden, die Koning

3 Opening en gebed

4 Gedicht Straks gaan wij kerstfeest vieren, Dan klinkt een mooi verhaal
Van het kindje in de kribbe, Dat kwam voor ons allemaal. Dan zingen wij een lied Want Jezus is geboren, De heer vergeet ons niet. Ga jij ook kerstfeest vieren? Nu wordt de stal te klein: Het kleine kindje Jezus Wil er voor allen zijn!

5 Terugblik thema ‘wie is groot?’ Aansteken eerste kaars

6 Een Lezing over Zacharias

7 ‘De hoogste tijd’ couplet 1
Wie is groot: een koning in een mooi paleis, ijdel en jaloers en ook nog eigenwijs? Of een engel, die je in de tempel hoort? Luister goed, dan hoor je het : Hij spreekt Gods woord. De tijd van de Koning, de tijd van God De wijzers tikken door en wij wachten tot Het kind zal zijn geboren, en ieder mag het horen: Het is de hoogste tijd.

8 Terugblik over het verhaal
van Zacharias

9 Gedicht Zacharias zwijgt, Hij is met stomheid geslagen.
Een hart vol twijfel en vragen Zacharias zwijgt Hoe zou hij kunnen geloven Hij had toch niets meer te hopen.

10 Terugblik thema: ‘zo dichtbij’ Aansteken tweede kaars

11 Lied ‘In dit land’ couplet 1 en 2
In dit land heb je het echt niet slecht Als je doet wat onze keizer zegt. Hij beslist waarheen je gaat; Heeft jou in z’n macht van vroeg tot laat. (2x) Dus ga nu maar gauw op reis, Laat je tellen voor het bewijs Van zijn grootheid en zijn kracht; Hij heeft ieder in zijn macht. (2x)

12 Sketch De engel Gabriël komt bij Maria.

13 Lied De lofzang van Maria couplet 1 en 2
Maria was een meisje nog, toen hoorde zij een stem: Je krijgt een prachtig kindje, een zoon, in Bethlehem. Hij zal eens de bevrijder zijn, dus zing een lied van hem. Een lied over alles andersom, andersom. Een lied over alles andersom. Maria zong: Mijn lieve God, Hij zag mij zomaar staan Hoe arm en klein ‘k ook wezen mag, Hij zet mij toch vooraan. Ik zing voor al het grote dat hij Isrel heeft gedaan.

14 Lied ‘De hoogste tijd’ couplet 2
Keizers zijn ver weg, ze komen niet dichtbij Maar de engel zei eens: Luister Jozef, jij! Jij mag met Maria zorgen voor mijn Zoon. Hij komt bij de mensen, Hij is heel gewoon. Refrein: De tijd van de Koning, de tijd van God De wijzers tikken door en wij wachten tot Het kind zal zijn geboren, en ieder mag het horen: Het is de hoogste tijd.

15 Terugblik thema: ‘Ieder zijn eigen lied’ Aansteken derde kaars

16 Gedicht Ik juich en zing van binnen, Want God doet grote dingen.
Hij ziet mij zomaar staan, Hij heeft mij goed gedaan. God zorgt voor kleine mensen, Hij hoort arme mensen wensen. Door alle tijden heen, Laat hij ons niet alleen.

17 Lied ‘De hoogste tijd’ couplet 3
Elke dag hetzelfde liedje, keer op keer; Altijd maar de keizer, hij krijgt zoveel eer. Maar Maria en haar oom, zij zingen luid Van God die bevrijdt, hij roept de vrede uit! De tijd van de Koning, de tijd van God De wijzers tikken door en wij wachten tot Het kind zal zijn geboren, en ieder mag het horen: Het is de hoogste tijd.

18 Schriftlezing Lucas 2 vers 1 t/m 5

19 Lied ‘we gaan op reis voor de keizer’
Een naar bericht, het is verplicht,Die man die is niet wijzer. Het hoort bij macht bij praal en pracht Die Augustus is verheven. Het is een plan van een tiran, Die zijn zin heeft door gedreven: ‘Ben ik de grootste leider van mijn tijd? Dus tel het aantal mensen dat ik leid!” Zeg, heb jij wel de achterdeur gesloten, en heb je aan de buren nog gedacht? Hoe staat het met het voedsel voor de dieren en heb je alle spullen voor de nacht? Voor dat keizerlijk idee, Telt mijn leventje niet mee.

20 We gaan op reis voor de keizer, Op reis voor de keizer.
Een naar bericht, het is verplicht,Die man die is niet wijzer. Het hoort bij macht bij praal en pracht Die Augustus is verheven. Het is een plan van een tiran, Die zijn zin heeft door gedreven: ‘Ben ik de grootste leider van mijn tijd? Dus tel het aantal mensen dat ik leid!” Vergat je niet het afval te verbranden En hebben we voldoende eten mee? En in de nachten kan het heel erg koud zijn, Een dikke deken is geen slecht idee. Voor dat keizerlijke plan, Heeft mijn leven geen belang.

21 Terugblik thema: ‘iedereen hoort erbij’ Aansteken vierde kaars

22 Sketch Keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk wonen.

23 Vertelling De geboorte van Jezus Aansteken vijfde kaars

24 Lied De hoogste tijd’ couplet 4 Herders zaten buiten in het open veld
En er kwam een engel die hen heeft verteld: Kom en ga op weg, je vindt een koningskind. Zing het uit omdat een nieuwe tijd begint. De tijd van de Koning, de tijd van God De wijzers tikken door en wij wachten tot Het kind zal zijn geboren, en ieder mag het horen: Het is de hoogste tijd.

25 Gebed Wij vouwen stil de handen weer We zeggen zachtjes ‘Lieve Heer,
Voor ons werd U het Kindje klein En daarom is dit feest zo fijn.’ Wij danken U, o lieve Heer Mag ik Uw kind zin telkens weer. En ben ik blij of heb ik pijn. Laat mij dan heel dicht bij U zijn. Amen

26 Lied Dank U voor deze mooie Kerstdag
Dank U voor heel dit feest zo blij Dank U dat ik het stil mag zeggen: ’t Is ook feest voor mij. Dank U dat weer de engelen zongen. Dank U voor ’t kindje in de stal Dank U dat het in onze wereld Vrede worden zal.

27 Afsluiting


Download ppt "Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’."

Verwante presentaties


Ads door Google