De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Transformatie verteld een verhaal Kunst Beeldend Derde periode.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Transformatie verteld een verhaal Kunst Beeldend Derde periode."— Transcript van de presentatie:

1 Transformatie verteld een verhaal Kunst Beeldend Derde periode

2 Transformatie heeft over het algemeen te maken met het overgaan van de ene vorm in de andere vorm

3 Evolutietheorie van de mens

4 Seizoenen zomer-herfst-winter-lente

5 Geboorte en gedaanteverandering

6 Politieke verandering Politieke veranderingen. Bijvoorbeeld tijdens een revolutie. Denk aan de overgang van een dictatuur in een democratie

7 Transformatie gaat vaak over verandering En verteld daardoor een klein of groot verhaal

8 Transformatie in de oudheid In de ‘Metamorpfosen’ worden de schepping en geschiedenis van de wereld volgens de Griekse en Romeinse mythologie verteld. In de verhalen gaat het over de levens van de klassieke goden en andere mythische figuren, die telkens een dramatische gedaantewisseling ondergaan.

9 Van iets figuratiefs in iets abstracts

10 Van een organische vorm in een geometrische vorm of andersom

11 Van de ene vorm in de andere van dier naar ding

12

13 Opdracht: Transformeer/verander een voorwerp in een aantal stappen in iets anders. En snij deze uit papier. Maak een klein verhaal in silhouetten. Deze komt tevoorschijn uit een houten kistje

14 Hidden Summer Lizzie Thomas

15 Opdracht 1 Kies een van de volgende tegenstellingen en bedenk twee dingen die daarbij horen: Van levend naar dood Van groot naar klein Van figuratiefs naar abstract Van hard naar zacht Van licht naar donker Van leven naar dood Van bewegen naar stil Van Jong naar oud Van lekker naar vies Van groot naar klein Van grof naar fijn

16 Opdracht 2 Bedenk welk verhaal jouw transformatie verteld. Maak schetsen van de transformatie en het verhaal en probeer vervolgens in meerdere stappen de ene vorm in de andere te veranderen. Maak weinig details, het gaat om het silhouet.

17 Bedenk dat alle vormen ongeveer dezelfde groote moeten krijgen en binnen eenzelfde kader moeten passen

18 Opdracht 3 Bedenk en teken een kader waarin je figuren moeten passen. Dit wordt ook het gat in het doosje. Vervolgens teken je op papier alle vormen passend binnen het kader. Zorg dat ze mooi aansluiten. Het papier kan je verolgens bewerken met allerlei technieken. Deze figuren kan je vervolgens uitsnijden en/of knippen.

19 Tussen deze vormen komt een gevouwen strookje, zodat ze plat op elkaar in het doosje passen. Als je het doosje opent komen de vormen tevoorschijn als een harmonica.

20 Als de figuren uitgesneden zijn en bewerkt. Dan Maak je een passend houten doosje met een scharnier ertussen. Succes!


Download ppt "Transformatie verteld een verhaal Kunst Beeldend Derde periode."

Verwante presentaties


Ads door Google