De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een wereld geregeerd door geld 1 Kron 29:14-16 Wat ben ik, en wat is mijn volk, dat wij in staat zijn gebleken zo veel kostbaarheden af te staan? Alles.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een wereld geregeerd door geld 1 Kron 29:14-16 Wat ben ik, en wat is mijn volk, dat wij in staat zijn gebleken zo veel kostbaarheden af te staan? Alles."— Transcript van de presentatie:

1

2 Een wereld geregeerd door geld

3 1 Kron 29:14-16 Wat ben ik, en wat is mijn volk, dat wij in staat zijn gebleken zo veel kostbaarheden af te staan? Alles is van u afkomstig, en wat wij u schenken komt uit uw hand. […] HEER, onze God, al deze rijkdom die we bijeengebracht hebben om voor u een tempel te bouwen voor uw heilige naam, komt uit uw hand en aan u dragen wij die op.

4 Twee systemen Wereld-systeemKoninkrijk van God  Mammon  Kopen en verkopen  Krijgen en houden  Procentuele groei  Economie: schaarste  God  Geven en ontvangen  Zaaien en oogsten  Vermenigvuldiging  Economie: overvloed

5 Welvaart en rijkdom Een erfenis voor latere generaties:  Land  Huizen  Vee  Bedienden  Goud en zilver Genesis 24:35, Job 1 Deut 8:18: u moet beseffen dat het de HEER, uw God, is die u in staat stelt om die welvaart te verwerven

6 Geld

7 Mammon: breken met zijn macht  God op de eerste plaats (Matt 6:33)  Geven (Markus 10:17-21)  Zaaien (Matt 19:29)

8 Twee uitersten geen prosperity teaching (welvaartsevangelie) én geen poverty mentality (armoede-ideaal) Want als ik rijk zou zijn, zou ik u wellicht verloochenen, zou ik kunnen zeggen: ‘Wie is de HEER?’ En als ik arm zou zijn, zou ik stelen en de naam van mijn God te schande maken. Spreuken 30: 7-9: Twee dingen vraag ik u, gun ze me zolang ik leef: Houd me ver van leugen en bedrog. Maak me niet arm, maar ook niet rijk, voed me slechts met wat ik nodig heb.

9 Vragen:  “Alles is van u afkomstig, en wat wij u schenken komt uit uw hand. ”  Wat betekent dit voor jou?  “Waar je schat is zal ook je hart zijn”  Waar is jouw schat?  En waar is dus jouw hart?  “Jullie kunnen niet God dienen én de mammon”  Ben jij nog in de greep van mammon?  Wat kun je doen om hier los van te komen?

10 1 Kron 29:14-16 Wat ben ik, en wat is mijn volk, dat wij in staat zijn gebleken zo veel kostbaarheden af te staan? Alles is van u afkomstig, en wat wij u schenken komt uit uw hand. […] HEER, onze God, al deze rijkdom die we bijeengebracht hebben om voor u een tempel te bouwen voor uw heilige naam, komt uit uw hand en aan u dragen wij die op.


Download ppt "Een wereld geregeerd door geld 1 Kron 29:14-16 Wat ben ik, en wat is mijn volk, dat wij in staat zijn gebleken zo veel kostbaarheden af te staan? Alles."

Verwante presentaties


Ads door Google