De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Turing deel 2 Hoofdstuk 8 Programmeren met Java Objectgeoriënteerd programmeren, klasse Applet, variabelen (primitieve typen en referentie typen), arrays.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Turing deel 2 Hoofdstuk 8 Programmeren met Java Objectgeoriënteerd programmeren, klasse Applet, variabelen (primitieve typen en referentie typen), arrays."— Transcript van de presentatie:

1

2 Turing deel 2 Hoofdstuk 8 Programmeren met Java Objectgeoriënteerd programmeren, klasse Applet, variabelen (primitieve typen en referentie typen), arrays en tekenen. Hoofdstuk 9 Informatiemodellering methode: FCO-IM Hoofdstuk 10 Geschiedenis van de computer rekenmachines, eerste computers, mainframes en minicomputers, pc’s, nieuwe ontwikkelingen Hoofdstuk 11 Besturingsystemen Functie en werking van het O.S. voorbeelden: Windows, Mac-OS en Linux

3 Turing deel 2 Hoofdstuk 12 Software Engineering Theorie: objectgeoriënteerde aanpak aan de hand van het Monty Hall (Willem Ruis) dilemma. Extra paragraaf verwerkingsboek: Software Engineeringproject met Game Maker. Hoofdstuk 13 Organisatie-analyse Voorbeeld: automatiseringsproject voor een videotheek: organisatiemodellering, het invoeringstraject, projectmanagement. Hoofdstuk 14 Het wetenschapsgebied informatica Verdiepingshoofdstuk over informatica als wetenschap (opzet conform hoofdstuk 7 deel 1)

4 Software Engineeringproject met Game Maker.

5 Opzet paragraaf 12.6 verwerkingsboek Het hoofdstuk ‘Software Engineering’wordt afgesloten met een project. Een team van 2 à 3 leerlingen maken een computer-programma, waarbij gewerkt wordt volgens een vaste methodiek: 1.Schrijven van een projectplan 2.Een analyse maken van de opdracht. 3.Een ontwerp maken voor het programma. 4.De implementatie: het schrijven van het programma. 5.Het testen van het programma. 6.De afwerking: compileren en op cd zetten van het programma, de documentatie verzorgen.

6 De case Het Turingcollege is een school voor voortgezet onderwijs waar het gebruik van ICT in de lessen een belangrijke plaats inneemt. Ieder jaar is er op het Turingcollege een open dag voor leerlingen uit groep 8 van de basisscholen uit de omgeving. De commissie, die de open dag organiseert, heeft het idee gelanceerd dat het aardig zou zijn als iedere bezoeker van de open dag een cd-rom zou krijgen met daarop een computergame over het Turingcollege. Het spel moet leuk zijn voor leerlingen uit groep 8, maar moet ook een goed beeld geven van de school.

7 De tool Er wordt gebruik van de ontwikkelomgeving Game Maker. Op de CD-ROM in het informatieboek staat het programma inclusief een Engelstalige handleiding. Game Maker is ontwikkeld door professor M. Overmars van de universiteit Utrecht. Op zijn site staat meer informatie over het programma: http://www.cs.uu.nl/people/markov/gmaker/index.html http://www.cs.uu.nl/people/markov/gmaker/index.html Op de Turingsite, http://www.turing-online.nl, komen een aantal voorbeelden.http://www.turing-online.nl

8 Voorbeelden Dit schooljaar heb ik met mijn 5 Havo en 6 Vwo groep een SE-project gedaan, waarbij de leerlingen konden kiezen voor Game Maker. Leerlingen hebben er in een periode van 6 weken 3 lessen per week (45 min.) aan kunnen werken (en de nodige tijd thuis en op school tijdens de Z-uren). Als afsluiting wil ik een paar producten laten zien.


Download ppt "Turing deel 2 Hoofdstuk 8 Programmeren met Java Objectgeoriënteerd programmeren, klasse Applet, variabelen (primitieve typen en referentie typen), arrays."

Verwante presentaties


Ads door Google