De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatieavond Groep 6A. Programma Groepsinformatie Algemeen Rekenen Taal Spelling Estafette Schrijven Aardrijkskunde Geschiedenis Natuurkunde/ schooltuin.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatieavond Groep 6A. Programma Groepsinformatie Algemeen Rekenen Taal Spelling Estafette Schrijven Aardrijkskunde Geschiedenis Natuurkunde/ schooltuin."— Transcript van de presentatie:

1 Informatieavond Groep 6A

2 Programma Groepsinformatie Algemeen Rekenen Taal Spelling Estafette Schrijven Aardrijkskunde Geschiedenis Natuurkunde/ schooltuin Verkeer Gymnastiek Zwemmen Expressievakken Huiswerk Overig Beloning

3 Algemeen Wissel Cito / toetsen Regels Rapport Computers Digiboard Telefoons / social media

4 Rekenen Verdeling in vier groepen. Instructie in niveaugroepen. Herhaling, verrijking en extra stof

5 Taal en spelling Nieuwe methode: Taal actief. Taal: ankerverhaal, woordenschat, taal verkennen, schrijven, taal verkennen. Spelling: dictee en zelfstandige verwerking Verdeling in drie niveaugroepen *, ** en ***. Veel aandacht voor de woordsoorten en de spellingsregels. Woorden van spelling mee naar huis voor de toets.

6

7 Estafette Vlot lezen van (moeilijke) woorden en zinnen. Verdeling in drie groepen.

8 Schrijven 1 keer per week. Vloeiend-, blok-schrift

9 Aardrijkskunde Meander 6 thema’s Per thema 4 lessen waarvan de derde een topo-les is, één week leertijd en daarna de topo-toets. Na de vierde les volgt de algemene toets. Hierin zit een herhaling van topo.

10 Natuur/Schooltuin Bezoeken van de schooltuin. Startdatum is nog niet bekend. Leefwereld, allerlei verschillende thema’s over de natuur en de wereld om ons heen. Winter – gastlessen in de klas Voorjaar – beginnen de buitenlessen Najaar – groep 7 oogst

11 Geschiedenis Wijzer door de tijd Prehistorie Romeinse tijd De Middeleeuwen Filmpjes Repetities

12 Lesstof: Klaar…over! Lesstof: Klaar…over! Theoretisch examen is in groep 7 Theoretisch examen is in groep 7 Praktijkexamen is in groep 8 Praktijkexamen is in groep 8

13 Gymnastiek Vrijdag om 14.20 uur Vakleerkracht: meester Jeroen Gymspullen Briefje bij verzuim

14 Zwemmen Donderdagochtend in de oneven weken. Lijstje met de data waarop wij zwemmen is te vinden op de schoolsite. Doel = bewegen

15 Expressievakken Seizoenen Crea-ochtenden Technieken en materialen

16

17 Huiswerk Elke week wordt een huiswerkblad meegegeven. De kinderen noteren zelf wanneer het ingeleverd moet worden. Werk wat niet af is op een dag kan mogelijk mee worden gegeven aan het eind van de dag. Dit is dan extra werk naast het reguliere huiswerk.

18 Overig Boekbespreking (na de herfstvakantie) Spreekbeurt (na de meivakantie)

19 Beloning De hele groep: Als het goed gaat tijdens het werken, spelen wij voor de ontspanning tussen lessen door een vijf-minutenspel. In groepjes: Per groepje kun je een magneet verdienen. Omdat een beloning als compliment wordt gebruikt, mogen de kinderen aan het eind van een dagdeel het aantal magneten omzetten in minuten (met een max. van 10 minuten).

20 TELEFOONNUMMERS IS UW TELEFOONNUMMER OF NOODNUMMER GEWIJZIGD? GEEF HET AUB DOOR!

21 Vragen?


Download ppt "Informatieavond Groep 6A. Programma Groepsinformatie Algemeen Rekenen Taal Spelling Estafette Schrijven Aardrijkskunde Geschiedenis Natuurkunde/ schooltuin."

Verwante presentaties


Ads door Google