De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorlichtingsavond Doorstroom 4 TL  4 Havo 11 november 2015.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorlichtingsavond Doorstroom 4 TL  4 Havo 11 november 2015."— Transcript van de presentatie:

1 Voorlichtingsavond Doorstroom 4 TL  4 Havo 11 november 2015

2 Overgang naar havo 4 De tweede fase: -Zelfstandigheid -Verantwoordelijkheid -Zelfontplooiing

3 Verschil tussen VMBO en havo Nieuwe leerlingen, docenten, methodes, vakken. Toetsen, praktische opdrachten en dossierstukken 4 Toetsweken per schooljaar. Werken met studieplanners op Magister ELO. Groter beroep op zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. Meer aandacht voor integreren en toepassen van de lesstof. Groepsmentoraat i.p.v. klassenmentoraat. Initiatieven liggen meer bij de leerlingen.

4 Verbeterpunten aansluiting Schooljaar 2015/2016 -Onderzoek naar huidige situatie -Verbeterpunten in kaart brengen Schooljaar 2016/2017 -Verbetering voorbereiding havo op het vmbo -Aansluitprogramma kernvakken in havo 4 -Overige extra begeleiding in havo 4 realiseren (opbrengst onderzoek)

5 Taal & rekenen Taal: schrijfvaardigheid verbeteren Rekenen: voorbereiding op 3f rekentoets van havo 5

6 Havo bovenbouw kent vier profielen Cultuur & Maatschappij Economie & Maatschappij Natuur & Gezondheid Natuur & Techniek (http://profielkeuze.qompas.nl)http://profielkeuze.qompas.nl

7 Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van je profiel voor havo 4?  Bekijk op tijd welke vakken je nodig hebt voor welke profielen  Als je weet wat je na het havo wilt gaan doen, oriënteer je dan ook op de vakken die je nodig hebt voor deze opleiding  Geschiedenis en aardrijkskunde zijn modulair opgebouwde vakken en daardoor is het voor deze vakken géén groot probleem als je die niet hebt gehad op het VMBO.  NT/NG is een zwaar profiel!

8 Toelatingsvoorwaarden havo 4 1.De leerling beschikt over een VMBO diploma waarin het gemiddelde van de zes theoretische examenvakken + het vak MA op de eindlijst groter of gelijk is aan 6,5. 2.De leerling heeft een positief advies aangaande de overstap van de lesgevende docenten op het VMBO. 3.De leerling meldt zich voor 1 april aan en er is een toelatingsgesprek geweest met een decaan / teamleider van de ontvangende school. 4.Voor de vakken Ne, En en wi heeft de kandidaat die om toelating verzoekt geen onvoldoende op de eindlijst en het cijfer voor elk van deze vakken op het Centraal Examen is minimaal 5,5.

9 Havo Noordikslaan -Kun je zijn wie je wilt zijn. Veiligheid, respect en tolerantie! -Gaat om (vak)kennis opdoen en vaardigheden aanleren. -Geeft leerlingen ruimte om erachter te komen waar je goed in bent en wat je zwakke punten zijn. -Een hartstikke leuke opleiding voor leerlingen die niet voortdurend op hun tenen hoeven te lopen. -Vraagt motivatie en tijdsinvestering. -Biedt structuur en begeleiding. -Is een goede vooropleiding voor het HBO.

10 Belangrijke data 27 januari 2016  vakkencarrousel havo 3 + geïnteresseerde vmbo 4 lln 06 februari 2016  open huis vestiging Noordikslaan Datum volgt  meeloopdag havo 4 01 april 2016  deadline aanmelding H4 om verzekerd te zijn van plaatsing Maart + april  intake gesprekken

11


Download ppt "Voorlichtingsavond Doorstroom 4 TL  4 Havo 11 november 2015."

Verwante presentaties


Ads door Google