De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aruba wordt een moderne samenleving Hoofdstuk 4. §4.1 Waarom kwam er een olieraffinaderij? Olieraffinaderij  Lago Aruba lag dichtbij het Meer van Maracaibo.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aruba wordt een moderne samenleving Hoofdstuk 4. §4.1 Waarom kwam er een olieraffinaderij? Olieraffinaderij  Lago Aruba lag dichtbij het Meer van Maracaibo."— Transcript van de presentatie:

1 Aruba wordt een moderne samenleving Hoofdstuk 4

2 §4.1 Waarom kwam er een olieraffinaderij? Olieraffinaderij  Lago Aruba lag dichtbij het Meer van Maracaibo (Venezuela). Op Aruba heerste rust en veiligheid. De San Nicolaasbaai was een goede haven.

3 §4.2 Van een traditionele samenleving naar een moderne samenleving. Lago  nieuwe periode  moderne samenleving: industrie werd de belangrijkste bestaansmiddel van Aruba. (industriële periode) - bevolkingsgroei, - infrastructuur (wegen, lantaarnpaal, Modernisering scholen, auto’s enz.) - nieuwe producten (wasmachine, - werkgelegenheid ijskast, T.V, enz) - infrastructuur - omgang tussen mensen - verandering bestuur

4 §4.3 De gevolgen van de Lago voor Aruba De bestaansmiddelen: van landbouw naar industrie De bevolkingssamenstelling: meer mensen De infrastructuur: van zandwegen naar asfaltwegen Het bestuur: moest voor meer dingen gaan zorgen. De leefwijze van de bevolking: andere cultuur etnische club: club van - Club Bonaire mensen met - Club Portugues dezelfde cultuur.

5 VRAGEN ? ? ? ? ? ? ?

6 Samenvatting : 1. De olieraffinaderij de Lago kwam naar Aruba omdat Aruba dichtbij…….. lag. 2. Op Aruba heerste toen……. en …..… 3. Daarbij was de San Nicolasbaai een goede ……. voor grote olietankers. 4. Door de komst van de Lago veranderde Aruba van een ………… samenleving in een …………. samenleving. 5. Een periode waarin veel industrie ontstaat wordt een …......... periode genoemd.

7 6. Als er veel industrie komt, veranderen van baan. Je kunt zeggen dat de ….. verandert. Ook verandert de ….. want er zijn veel nieuwe wegen, bruggen en vliegvelden nodig. 7. De omgang tussen mensen wordt anders. Er komen veel mensen uit een ander land. Mensen richten ….. clubs op omdat ze activiteiten met landgenoten willen doen. 8. Kortom, een moderne samenleving wordt veel ingewikkelder. Daarom is er vaak een verandering van………..

8 Antwoord: 1. De olieraffinaderij de Lago kwam naar Aruba omdat Aruba dichtbij Venezuela lag. 2. Op Aruba heerste toen rust en veiligheid. 3. Daarbij was de San Nicolasbaai een goede natuurlijke haven voor grote olietankers. 4. Door de komst van de Lago veranderde Aruba van een traditionele samenleving in een moderne samenleving. 5. Een periode waarin veel industrie ontstaat wordt een industriële periode genoemd.

9 6. Als er veel industrie komt, veranderen van baan. Je kunt zeggen dat de werkgelegenheid verandert. Ook verandert de infrastructuur want er zijn veel nieuwe wegen, bruggen en vliegvelden nodig. 7. De omgang tussen mensen wordt anders. Er komen veel mensen uit een ander land. Mensen richten etnische clubs op omdat ze activiteiten met landgenoten willen doen. 8. Kortom, een moderne samenleving wordt veel ingewikkelder. Daarom is er vaak een verandering van bestuur.

10 T2. Hoofdstuk 4: Klas 2B: vrijdag 19 september 2008 4e uur. Klas 2D: donderdag 18 september 2008 4e uur.


Download ppt "Aruba wordt een moderne samenleving Hoofdstuk 4. §4.1 Waarom kwam er een olieraffinaderij? Olieraffinaderij  Lago Aruba lag dichtbij het Meer van Maracaibo."

Verwante presentaties


Ads door Google