De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Want een kind wordt geboren, een zoon wordt ons gegeven.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Want een kind wordt geboren, een zoon wordt ons gegeven."— Transcript van de presentatie:

1 Want een kind wordt geboren, een zoon wordt ons gegeven.

2 Het gesprek dat de wereld rond ging

3 (Journalist) Begrijp je wat er is gebeurd? Begrijp je waarom die mensen dat gedaan hebben? (Zoon) Ja, omdat zij erg, erg stout zijn. Stoute mensen zijn niet erg lief. En we moeten heel goed opletten en we moeten verhuizen. (Vader) Maak je geen zorgen, we moet niet verhuizen: Frankrijk is onze thuis. (Zoon) Maar er zijn stoute mensen, papa? (Vader) Ja, maar er zijn overal stoute mensen. (Zoon) Zij hebben geweren, zij kunnen op ons schieten want zij zijn erg, erg stout, papa. (Vader) OK, zij hebben misschien geweren maar wij hebben bloemen. (Zoon) Maar bloemen doen niets, het is om… het is om… (Vader) Toch, ze doen iets, kijk, iedereen brengt bloemen. Het is om de geweren te verslaan. (Zoon) Is het om te beschermen? (Vader) Juist. (Zoon) En de kaarsen ook? (Vader) Het is om de mensen niet te vergeten die ons gisteren hebben verlaten. (Zoon) O ja… (Zoon tegen de journalist) De bloemen en de kaarsen zijn er om ons te beschermen. (Journalist) Voel je je nu beter? (Zoon) Ja, het gaat beter.

4

5 De kleine prins Hoofdstuk 7 (A. de Saint-Exupéry) “En als ik een bloem ken die enig is op de wereld, die alléén maar op mijn planeet bestaat en die bloem kan door zo'n schaap zo maar op een dag in één hap worden vernield, zonder dat het schaap weet wat het doet -is dat dan niet belangrijk?” (Uit: De kleine prins van A. de Saint-Exupéry)

6

7 Het visioen van Jesaja “Het volk dat ronddwaalt in het donker, ziet een helder licht. Over hen die wonen in een land vol duisternis gaat een stralend licht op. Uitbundig laat U hen juichen en U overstelpt hen met vreugde; zij verheugen zich voor uw aanschijn zoals er vreugde is bij de oogst en gejuich bij het verdelen van de buit. Want het drukkende juk, de stang op hun schouders, de stok van de drijver, U breekt ze stuk als op de dag van Midjan. Want alle dreunend stampende laarzen en met bloed doordrenkte mantels worden verbrand, en verteerd door het vuur. Want een kind wordt geboren, een zoon wordt ons gegeven. De heerschappij rust op zijn schouders; men noemt hem wonder van beleid, goddelijke held, vader voor eeuwig, vredevorst. Groot is de macht en eindeloos de vrede voor de troon van David, voor zijn koninkrijk; hij zal het stichten en onderhouden door recht en gerechtigheid vanaf nu en voor altijd.” (Jesaja 9,1-6)

8 Uit de Messiah van G.F. Händel For unto us a Child is born, unto us a Son is given; and the government shall be upon his shoulder, and His name shall be called: Wonderful, Counsellor, The Mighty God, The Everlasting Father, The Prince of Peace.


Download ppt "Want een kind wordt geboren, een zoon wordt ons gegeven."

Verwante presentaties


Ads door Google