De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Begroting 2015 Cie. EFTR 29-10-2014 Bijdrage E. Ruijgers.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Begroting 2015 Cie. EFTR 29-10-2014 Bijdrage E. Ruijgers."— Transcript van de presentatie:

1 Begroting 2015 Cie. EFTR 29-10-2014 Bijdrage E. Ruijgers

2 Begroting 2015 D66 heeft geen technische vragen. De begroting is compleet. De gepresenteerde cijfers zijn duidelijk. De toekomst is voorspelbaar geworden.

3 Begroting 2015 D66 heeft geen technische vragen. De begroting is compleet. De gepresenteerde cijfers zijn duidelijk. De toekomst is voorspelbaar geworden. Complimenten aan de Wethouder (0,6 FTE), Hoofd Financieën (1 FTE) en het Team begroting en jaarrekening (3 FTE). Het kost wat, maar je krijgt ook wat.

4 There is an elephant in the room

5 Begroting en de plannen Veel plannen, onderzoeken, voorbereidingen, voorsorteren, voorspellingen, onzekerheden, zekerheden en twijfels. is niet onder de indruk. Het heeft een hoog “het komt wel” gehalte.

6 There is an elephant in the room In onze presentatie: De herkenbare producten voor onze inwoners. De gemeentelijke organisatie. Het Polfercenter.

7 Herkenbare producten In de kostprijs van het product is opgenomen: – Organisatiekosten via een uurtarief. – Ingekochte materialen en/of diensten. – Kapitaallasten. – Reserveringen. – Opbrengsten. Het uurtarief is niet uniform per product. Er is geen feitelijke urenregistratie. De toewijzing van uren aan een product lijkt meer door de ervaring ingegeven.

8 Inkomsten - Kosten gemeentelijk organisatie - Overige kosten per product

9 Netto kosten per product

10 Netto kosten per product per inwoner

11 Reserve ( spaarpot ) per product

12 Gemeentelijke organisatie Ondanks plannen en voornemens geen merkbaar resultaat. Geen kostendaling zichtbaar. Uit de cijfers blijkt dit ook de komende jaren niet zal gebeuren. Reservepotjes, veel tijdelijk personeel, ruim begroten maakt het mogelijk “taakstellingen” te halen. In 2014 is uit de reserve “exploitatie reserve personeel” 788.085 euro ingezet.

13 Gemeentelijke organisatie

14 Citaat: Integriteit, Klantgericht, Resultaatgericht, Samenwerking en Passie. De gemeente Valkenburg aan de Geul werkt samen aan duurzaam welzijn en welvaart, behartigt optimaal de belangen van haar burgers en realiseert ambities. Inwoner Gast Ondernemer product Afd. Externe leveranciers Raad B&W Provincie Rijksoverheid product Evenement organisatie product Klanten van de Gemeente zijn niet alleen de burgers van Valkenburg. OR

15 Het Polfercenter inclusief openluchtbad, de Bosdries en de Gemeentegrot Geen zichtbaar effect van de lichtshow. 2016 sluiting van het openluchtbad. Geen verlaging van de exploitatiebijdrage. Pappen en (als de tegeltjes blijven zitten) nathouden. Geen zichtbare plannen of acties om de situatie te verbeteren. Boekwaarde 6 miljoen euro Voorziening onderhoud 933.000 euro

16 Het Polfercenter inclusief openluchtbad, de Bosdries en de Gemeentegrot We doen het toch goed? Niemand wilde het hebben. Nog 25 jaar = 38 miljoen

17 D66 wil van College van Burgemeester en Wethouders betreffende Gemeentelijke organisatie: – Organisatieplan – Formatieplan – Invoeringsplan – Doelstelling -/- 10% kosten organisatie – Benchmarken betreffende Polfercenter: – Mogelijkheden, keuzes en actie. – Niets is te gek, zelfs slopen is te overwegen.

18 D66 wil van College van Burgemeester en Wethouders Visie, beleid, plan, realisatie En niet: We gaan twee kunstgrasvelden aanleggen. Dat doen we daar. De een is in Berg, de ander is het grootste clubje. En dat zijn dan beste toekomstige centrale lokaties.

19 D66 wil van College van Burgemeester en Wethouders dat de Gemeente zelf het goede voorbeeld geeft en dat niet alleen de burgers belast worden.


Download ppt "Begroting 2015 Cie. EFTR 29-10-2014 Bijdrage E. Ruijgers."

Verwante presentaties


Ads door Google