De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ICT presentatie AanZet Het maken van een filmpje; The Uforock!

Verwante presentaties


Presentatie over: "ICT presentatie AanZet Het maken van een filmpje; The Uforock!"— Transcript van de presentatie:

1

2 ICT presentatie AanZet Het maken van een filmpje; The Uforock!

3 Els Plamont 2B Het maken van een filmpje Stage: basisschool de Lanteerne, Nijmegen Groep 6/7/8

4 Inhoud Opzet van de lessen. Beginsituatie van de kinderen. Beginsituatie van mezelf. Doelen voor de kinderen. Doelen voor mezelf. Het eindresultaat (filmpje) Waar ik een volgende keer op wil letten.

5 Opzet van de lessen Les 1; Tijdens deze les gaan de kinderen aan de slag met het schrijven van een verhaal. Ze kiezen uiteindelijk 1 verhaal uit en ze gaan samen bedenken hoe ze de scènes gaan tekenen en wat voor Engelse zinnen ze hierbij willen inspreken. Les 2; Tijdens deze les gaan de kinderen geluiden inspreken. Dit doen we door middel van een microfoontje wat we aansluiten op de computer. Zo kunnen de kinderen geluiden en/of zinnen inspreken en kunnen we die daarna terugluisteren en opslaan in een map.

6 Les 3; Tijdens de derde en laatste les gaan de kinderen samen met mij het filmpje in elkaar zetten. Ik laat hierbij zoveel mogelijk door de kinderen doen, zodat ze zoveel mogelijk zelf te maken krijgen met het programma en dus met ICT.

7 Beginsituatie kinderen De kinderen krijgen niet standaard iedere week ICT lessen, maar door een digitaal schoolbord krijgen ze toch af en toe met ICT te maken; bijv. tv-weekjournaal. Op de school is een apart computerlokaal waar kinderen van de hele school kunnen werken. Ook in iedere klas zijn 2 computers te vinden. Kinderen spelen vaak achter de computer, ook thuis. De kinderen zijn nog niet bekend met Windows movie maker. De kinderen hebben nog nooit op deze manier een filmpje in elkaar gezet.

8 Beginsituatie van mezelf Ik heb nog nooit eerder ICT-lessen gegeven. Ik heb zelf les gehad over deze vorm van werken op de PABO. Ik heb me van tevoren verdiept in het maken van een filmpje met kinderen. Zelf heb ik ook al eens een filmpje gemaakt, met behulp van Windows movie maker.

9 Doelen kinderen Procesdoelen De kinderen begrijpen wat de bedoeling is van de 3 lessen. De kinderen zien een voorbeeld van wat ze uiteindelijk gaan maken. De kinderen zien het doel in van de les. Productdoelen De kinderen zijn gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan met het maken van het filmpje. De kinderen hebben aan het eind van de lessenserie samen een filmpje in elkaar gezet. Alle inbreng is hierbij uit de kinderen gekomen.

10 Doelen van mezelf Procesdoelen Ik geef aan het begin van de les een duidelijke en gestructureerde instructie. Ik laat aan het begin van de les voorbeelden aan de kinderen zien, om mijn uitleg visueel te maken en om ervoor te zorgen dat de kinderen een beeld kunnen vormen van het doel van de les. Ik heb aan het begin van de les, de doelen voor de kinderen en voor mezelf goed voor ogen. Productdoelen Ik stimuleer de kinderen om met het filmpje aan de slag te zijn. Ik laat de kinderen kennismaken met ICT. Ik laat ze zien hoe ze een filmpje kunnen maken met behulp van Windows movie maker.

11 Het eindresultaat Hieronder het filmpje wat ik met de kinderen gemaakt heb; The uforock: http://nl.youtube.com/watch?v=L5bLouz1u6w

12 Waar ik een volgende keer op wil gaan letten; - Ik wil de kinderen meer ruimte bieden om verschillende programma’s te ontdekken. De kinderen hebben nu alleen gewerkt met Windows movie maker, ik zou kinderen graag nog meer mogelijke programma’s laten zien. - Een volgende keer zou ik kinderen nog meer begeleiden. Ik hielp de kinderen snel, maar ik moet ze juist zelf laten ontdekken.

13 Voor meer informatie en voorbeelden zie: Digital story-telling en buitenschools leren, project HAN, Nijmegen, 2009 Voor presentaties, workshops of trainingen aan teams of teamleden kunt u contact opnemen met: Nelly Lemmens (docente onderwijs en ict) nelly.lemmens@han.nl


Download ppt "ICT presentatie AanZet Het maken van een filmpje; The Uforock!"

Verwante presentaties


Ads door Google