De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 Welkom ouders! Oh là là ! – Wat is dat? Wat is taalinitiatie en wat zijn de specifieke doelen? Hoe helpen Flonflon en de familie van Camille en Fiston.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 Welkom ouders! Oh là là ! – Wat is dat? Wat is taalinitiatie en wat zijn de specifieke doelen? Hoe helpen Flonflon en de familie van Camille en Fiston."— Transcript van de presentatie:

1 1 Welkom ouders! Oh là là ! – Wat is dat? Wat is taalinitiatie en wat zijn de specifieke doelen? Hoe helpen Flonflon en de familie van Camille en Fiston je kind bij de taalinitiatie?

2 2 Wat is taalinitiatie? -Wat zijn de doelen van taalinitiatie? -Waarom het muzische? -Waarom Frans? -Wat is taalinitiatie niet? -Hoe veilig voelt je kind zich?

3 3 Wat is taalinitiatie? -initiatie = inwijden -gaat aan het formele taalleren vooraf -explorerend leren -de vreemde taal komt er toevallig bij -vanaf derde kleuterklas tot leerjaar 4

4 4 Wat zijn de doelen van taalinitiatie? Oh là là … Frans is leuk … tof! De motivatie van elk kind vergroten Oh là là … ik kan het … het lukt me echt! Het zelfvertrouwen van elk kind verstevigen. Oh là là … als ik zoek … vind ik! Het taaldenken van elk kind activeren en aanscherpen. Oh là là … zo is het mooi … zo is het juist! Een attitude van correctheid meegeven aan elk kind.

5 5 Meerwaarde voor elk kind Lj 5Lj 6 ik heb zin in Frans ik kan het ik zoek en vind het is juist

6 6 Meerwaarde voor elk kind -Ik kom in het vijfde leerjaar. Dankzij de initiatie met Oh là là ! … -vind ik nu al de Franse les leuk; -weet ik dat ik het zal kunnen; -geef ik niet op … zoek ik naar betekenis; -hou ik van correctheid en streef dat na. -Ik bezit dus vaardigheden en attitudes die het aanleren van een taal gemakkelijker maken. -De drempel is niet meer zo hoog!

7 7 Meerwaarde voor elk kind Alles wat kinderen naast die doelen toevallig oppikken, zoals -extra woordenschat -structuren -omgangsvormen is een cadeau!

8 8 Waarom het muzische? De sterktes van het muzische 1.welbevinden 2.betrokkenheid 3.rijke communicatie 4.consolidatie

9 9 Waarom Frans? 1.tweetalig land 2.Frans in leerjaar 5 en 6 is de verplichte eerste vreemde taal

10 10 Wat is taalinitiatie niet? 1.woordenschatdril 2.grammaticaonderricht 3.leerplandoelen bereiken 4.evaluatie / toetsen 5.‘extra’ lessen

11 11 Je kind voelt zich veilig want... -er zijn toffe Franse liedjes -er is een verhaal in het Nederlands -er zijn 6 mooie prenten bij elk verhaal -er zijn doelwoordenkaarten met de illustraties van de doelwoorden -er zijn muzische activiteiten -er zijn gezelschapsspelen -er zijn cd-romactiviteiten

12 12 De cd-rom

13 13 Structuur van Oh là là ! Stap 1sfeer opbouwen + verhaal Stap 2lied aanleren Stap 3muzische activiteiten -beeld -muziek -drama -bewegen cd-romactiviteiten

14 14

15 15 De leerkracht en Flonflon: een sterk team De leerkracht de leerkracht kent de leerlingen met de leerkracht kan het op elk tijdstip (korte, veelvuldige voorkomende momenten van consolidatie zijn beter dan 1 lang apart moment)

16 16 De leerkracht en Flonflon: een sterk team Rol van de pop Flonflon drempelverlagend motiverend vriend

17 17 Thema’s derde kleuterklas ‘Flonflon, c’est moi’ 1.Jingle: un bisou 2.La fête de Filou 3.Ronron se lave 4.Le champignon 5.La poupée de Titine 6.Tick, le moustique 7.La souris Nana a faim

18 18 Materialen In de klaskoffer: 1.de pop Flonflon 2.de prenten met de verhalen 3.de doelwoordenkaarten 4.de cd met de liedjes: gezongen en karaoke 5.de cd-rom 6.het gezelschapsspel 7.de memorykaartjes 8.de handleiding Daarnaast: 1.speelleerschriftje 2.extra cd-rom


Download ppt "1 Welkom ouders! Oh là là ! – Wat is dat? Wat is taalinitiatie en wat zijn de specifieke doelen? Hoe helpen Flonflon en de familie van Camille en Fiston."

Verwante presentaties


Ads door Google