De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bibliotheek. Wij zijn naar de presentatie van Tosca Menten geweest. Wij zijn met groep 7 naar een presentatie van Tosca Menten geweest. Het was heel leuk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bibliotheek. Wij zijn naar de presentatie van Tosca Menten geweest. Wij zijn met groep 7 naar een presentatie van Tosca Menten geweest. Het was heel leuk."— Transcript van de presentatie:

1 bibliotheek

2 Wij zijn naar de presentatie van Tosca Menten geweest. Wij zijn met groep 7 naar een presentatie van Tosca Menten geweest. Het was heel leuk om met de hele groep te fietsen. En om naar Tosca Menten te gaan. De bibliotheek van Prinsenbeek heeft een grote fout gemaakt. Ze gaven ons boeken van Nanda Roep!! We hadden dus boeken van Tosca Menten moeten lezen.

3 Tosca Menten Ze is op 11 december 1961 geboren, dus reken maar uit hoe oud ze dan nu al is. Ze had toen al een zus en later kwam er nog een zusje bij. Ze was een lief kind. Ja, echt. Ze was netjes en braaf. Ze deed goed der best op school en leerde pianospelen en wilde later dokter worden. Nogal saai zou je zeggen. Maar in die tijd waren heel veel kinderen netjes en braaf en saai. Dat was toen vrij normaal.

4 Wat heeft ze geschreven?? ze heeft verschillende boeken geschreven ze heeft ook het kinderboeken geschenk geschreven en ze vond het echt te gek om te doen. We zullen ze wel eens laten zien. Dit is het kinderboekenweek geschenk

5 2 wat heeft ze geschreven

6 prijzen Hoera! De wraak van Lorre staat op de tiplijst van de Nederlandse Kinderjury voor 2013. Van 6 maart tot en met 17 mei 2013 kunnen alle kinderen die Lorre net zo leuk vinden als ik op hem stemmen! En...: Hoewel het pas november 2012 verschenen is, kun je dan ook al weer stemmen op Dummies vierde boek: Dummie de mummie en het masker van Sebek-Ra. Dat wordt weer spannend straks! Vanaf 2005 stonden alle bovenstaande boeken op de tiplijsten van de Nederlandse Kinderjury. Dat betekent dat boekhandelaren en bibliothecarissen het boek kozen als tip voor de kiezende kinderen. Dat is natuurlijk al superleuk! Als kinderen het boek daarna zelf kiezen bij de beste vijf, noem je dat boek "genomineerd". Dat is nog leuker! En winnen is het allerleukst. Sinds 2011 kiest de senaat van de kinderjury uit de genomineerde boeken haar eigen favoriete boek. Dat boek wint de Pluim van de Senaat! Een aantal van mijn boeken won de eerste prijs in plaatselijke Kinderjury's. Hoera! Hieronder vind je de landelijke bekroningen. Dummie de mummie en de gouden scarabee Bekroond met een internationale White Raven 2010 Genomineerd voor de Nederlandse Kinderjury 2010 Winnaar Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2010-2011 Wat is een White Raven? Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet Genomineerd voor de Nederlandse Kinderjury 2011 Winnaar van de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2011

7 einde


Download ppt "Bibliotheek. Wij zijn naar de presentatie van Tosca Menten geweest. Wij zijn met groep 7 naar een presentatie van Tosca Menten geweest. Het was heel leuk."

Verwante presentaties


Ads door Google