De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

The Goddess of 1967 Sara Borgermans StartTheme Engels (1)

Verwante presentaties


Presentatie over: "The Goddess of 1967 Sara Borgermans StartTheme Engels (1)"— Transcript van de presentatie:

1

2 The Goddess of 1967 Sara Borgermans StartTheme Engels (1)

3 Menu 1. Clara Law: Regisseuse 2. Acteurs - Actrices 3. Het Verhaal 4. De Auto 5. Reacties 6. Foto’s 7. Aftiteling NextPrevious

4 Toelichting Knoppen Startpagina. Naar de eerste dia.Naar de laatste dia. Vorige Dia.Volgende dia. Geluid.Film. Klik op een knop om het uit te proberen.

5 1. Clara Law: Regisseuse De uit Macau afkomstige Clara Law studeerde af op de universiteit in Hong Kong met een graad van Engelse Literatuur voordat ze naar Londen veruisde voor een studie regiseren en schrijven op de National Film and Television School. Haar afrondingsfilm 'They Say The Moon Is Fuller Here' won de Silver Plaque award op het Chicago Film Festival in 1958.

6 1. Clara Law: Regisseuse Nadat ze terug naar Hong Kong vertrok om aan een aantal films te werken After returning to Hong Kong to work on a number of films, ging ze in 1995 samenwonen met haar man Eddie Fong in Melbourne. Bij zeven gedateerde films won ze een oscar. De belangrijkste awards waren de Golden Leopard (Locarno) voor 'Autumn Moon' (1992), Silver Leopard voor 'Floating Life' (1993), Beste Actrice (Venice) en Beste Regiseusse (Chicago) voor 'The Goddess Of 1967'.

7 Een stukje uit een interview KM: Ja, dat is interessant omdat u niet poneert – zoals veel mensen doen – intelectueel en spiritueel/emotioneel verplicht zoals er tegenin gaan. Dat zijn dingen die naast elkaar kunnen samenwerken wat ze duidelijk doen in uw werk. CL: Ja. Films en boeken die me al eerder geraakt hebben zijn zo en hopelijk werk ik ook naar dat doel toe.

8 2. Acteurs - Actrices ROSE BYRNE (BG) Rose Byrne, een van meest belovende jonge actrices van Australië, trok met haar portret van Alex de aandacht in Gregor Jordan’s commerciële en kritische hit TWO HANDS. Voor haar diploma aan de Australian Theatre for Young People, maakte Byrne haar filmdebuut in Ann Turner's DALLAS DOLL, en scoorde en regulier stuk in ABC-TV’s populaire serie Heartbreak High. (2)

9 2. Acteurs - Actrices RIKIYA KUROKAWA (JM) Ondanks zijn filmdebuut in THE GODDESS OF 1967, is het gezicht van Rikiya Kurokawa toch bekend. Vooral in zijn geboorteland Japan waar hij voor een bepaalde tijd een exclusief contract had met Prada. (3)

10 2. Acteurs - Actrices NICHOLAS HOPE (Grootvader) Nicholas Hope is waarschijnlijk het meest bekend van zijn tour de force performance in Rolf De Heer's BAD BOY BUBBY, waarvoor hij de 1994 Australian Film Industry Award voor Beste Acteur in 1994 won en de Performance Award op het Venice Film Festival in 1993. (4)

11 3. Het Verhaal The Goddess of 1967 is de tweede en laatste film in Australië door Clara Law. Law die door sommige critici beschouwd word als een innovatieve regisseuse. Ze woont nu en Melbourne en ze studeerde Engelse Literatuur aan de Hong Kong Universiteit, voordat ze naar Londen verhuisde in de tachtiger jaren, om les te gaan volgen aan de national Film and Television School. Trekfilm

12 3. Het Verhaal Verklaring: -> “Déesee” is Frans van “Goddess”. (Godin) -> “JM” = Japanese Man (Japanse Man) -> “BG” = Blind Girl (Blind Meisje) Foto’s: Afspelend

13 3. Het Verhaal "The Goddess of 1967" is de auto Citroën DS. Sinds een jonge en rijke Japanner deze in een film had gezien wilt hij zo’n auto hebben. Via Internet vind hij er een en reist ervoor naar Australië. Wanneer hij er arriveert komt hij er achter dat de man die de auto wilde verkopen zichzelf had neergeschoten. Hij neemt het blind meisje “BG” mee op reis door Australië. Tijdens de film verschijnen flashbacks die niet altijd alles duidelijk maakt maar toch informerend zijn over de hoofdfiguren…

14 4. De Auto: Citroën DS (5)

15 4. De Auto: Citroën DS Met zijn systeem van voorwielaandrijving, zijn luchtvering en zijn karakteristieke silhouette is de Citroën DS bedoeld om de hoofden te draaien. Misschien zouden een klein aantal mensen de invloed hebben voorzien wat het zou teweegbrengen op de fantasie van de automobilisten en de historici.

16 4. De Auto: Citroën DS De auto is ontworpen door Flaminio Bertoni, en creëert sensatie. Na de presentaie op de Autosalon in Parijs (1955) waren er 12000 auto’s besteld na de eerste dag en voor het weekend wel 80000. De auto werd erg snel de voorkeu voor automobilisten in de hele wereld. Het staat voor matige futurisme, een homogene legering van technische kunde en een fraai uiterlijk.

17 5. Reacties “Als een moreel schouwspel is The Goddess Of 1967 een fascinerend, uitstekendd stukje vakwerk. Zo nu en dan dreigt het een conventionele mysterie-thriller te worden, maar laat deze verwachtingen met opzet vaak teniet. The Goddess Of 1967 is ongetwijfeld een van de meest opwindende en vernieuwende films van het jaar.”  Adrian Martin, The Age.

18 5. Reacties “ Vooruitstekend originele film in gissing en inzicht. De regie en de acteerprestaties zijn voortreffelijk, en Byrne’s hypnotiserende rol als B.G. is briljant verdraait en onvoorspelbaar gebracht. “  Roderick Conway Morris, International Herald Tribune

19 5. Reacties “The Goddess of 1967 is overal geraakt door Law’s fantastische gril, haar prachtig cinemathische esthetica, haar bekwaamheid om met onwaarschijnlijke karakters om te gaan en haar unerring zin van structuur omgaan en haar onfeilbaar gevoel voor structuur.  Kay Armatage, Toronto Film Festival.

20 6. Foto’s (6)

21 6. Foto’s (7)

22 6. Foto’s (8)

23 7. Aftiteling RegisseurClara Law AuteursEddie Ling-Ching Fong & Clara Law ActeursRose Byrne as BG Rikiya Kurokawa as JM Nicholas Hope as Grandpa Elise McCredie as Marie Tim Richards as Drummer Boy Uitvoerende ProducersWouter Barendrecht Akiko Funatsu Helen Loveridge Peter Sainsbury Michael J. Werner ProducerEddie Ling-Ching Fong

24 7. Aftiteling Originele MusiekJen Anderson CinematografeurDion Beebe EditorKate Williams Casting Anousha Zarkesh Productie DesignNicholas McCallum Costuum DesignAnnie Marshall Helen Mather Assistent DirectorChris Webb Constructie CoordinatorGeoff Howe Muziek Engenieur ResultaatRoss Cockle Dialoog EditorLivia Ruzic Post-productie AssistentieBilly Browne Promo Reel EditorLaurie Butler Assistentie CameraSally Eccleston

25


Download ppt "The Goddess of 1967 Sara Borgermans StartTheme Engels (1)"

Verwante presentaties


Ads door Google