De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Politie Zeeland West Brabant. District Zeeland. Komt een agent bij de dokter Beroepsgeheim en politie/justitie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Politie Zeeland West Brabant. District Zeeland. Komt een agent bij de dokter Beroepsgeheim en politie/justitie."— Transcript van de presentatie:

1 Politie Zeeland West Brabant. District Zeeland

2 Komt een agent bij de dokter Beroepsgeheim en politie/justitie

3 CASUS 1 3 Er wordt met de ambulance een man met een rode jas bij de SEH binnengebracht. De patiënt, heeft een forse beenwond, welke gehecht zou moeten worden en mogelijk gebroken is. [Dus geen levensbedreigend letsel] De behandelend arts brengt de patiënt, met rode jas naar de behandelkamer en stelt een medisch onderzoek in.

4 CASUS 1 Even later komt een politieman bij de SEH en wil de man als verdachte van een woninginbraak aanhouden. De politieman wil de behandelkamer in, doch u als behandelend arts weigert de politieman in de behandelkamer. Hij moet in de wachtkamer wachten.

5 CASUS 1 Als u als arts na de discussie de behandelkamer in loopt is de patiënt gevlogen. De politieman vraagt u als arts naar de personalia van de patiënt. Als arts weigert u dit. Kan dat?

6 CASUS 1 6 Nu de politieman onverrichter zake het ziekenhuis wil verlaten, wordt u als arts gebeld door uw partner, vol emotie, met de mededeling dat er zojuist is ingebroken in uw woning. Alles overhoop gehaald, sieraden en nog veel meer waardevolle spullen weg. De buren hebben een onbekende man met een rode jas bij uw woning zien weglopen. Ze dachten dat hij gewond was aan zijn arm.

7 CASUS 1 Is dit voor u een reden om anders te acteren in deze casus ? Zou u nu wel de gegevens van de patiënt verstrekken aan de politie ?

8  Verhoren van patiënten  Bewaken van patiënten  Verboden/verdovende middelen  DNA onderzoek

9 Casus 2 Buiten voor het ziekenhuis wordt een 78-jarige bejaarde vrouw neergestoken door een voor haar onbekende man. De man raakt hierbij gewond aan zijn hand (snijwond) en wordt behandeld in het ziekenhuis. Vanwege medisch geheimhouding weigert de arts/ziekenhuis de gegevens van de man te verstrekken tbv de opsporing.

10 Casus 3 Op de SEH wordt uw collega, een verpleegster, neergestoken door een voor haar onbekende man, waarna de politie wordt gealarmeerd. De man raakt gewond aan zijn hand (snijwond) en wordt behandeld in het ziekenhuis Nu krijgt de politie wel de gegevens van de man!!

11 Casus 3 Los van de medische hulp die de man moet krijgen, willen wij u uitdagen: Is dit niet hypocriet dat de gegevens in casus 2 niet worden verstrekt, maar wel in casus 3 ?

12 Politie Zeeland West Brabant. District Zeeland Beroepsgeheim en politie/justitie

13 Politie Zeeland West Brabant. District Zeeland Samen dilemma’s oplossen


Download ppt "Politie Zeeland West Brabant. District Zeeland. Komt een agent bij de dokter Beroepsgeheim en politie/justitie."

Verwante presentaties


Ads door Google