De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vrouwenochtend 12 februari 2016

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vrouwenochtend 12 februari 2016"— Transcript van de presentatie:

1 Vrouwenochtend 12 februari 2016
Voeding en de Bijbel Vrouwenochtend 12 februari 2016

2 Alles wat God heeft gemaakt is goed en heeft een doel
God keek naar alles wat Hij had gemaakt en zag dat het zeer goed was. Genesis 1:31 “Ook zei God; Hierbij geef ik jullie alle zaaddragende planten en alle vruchtbomen op de aarde; dat zal jullie voedsel zijn. Genesis 1:29

3 Wat voor doel hebben deze wetten voor ons nu?
Gezondheidsaspecten Onze Leven Verlengen Deuteronomium 5:29,33 ; 10:13

4 De doel van reine en onreine dieren
Reine dieren: Menselijk gebuik Onreine dieren: Om de aarde schoon te maken. Dat is een reden waarom wij geen vleeseters moeten eten Leviticus 11:29

5 Hoe serieus is het dreigement van ziektes?
De Amerikaans Keuringsdienst voor waren en Medicijnen heeft verklaard, dat “rauwe oesters, St. Jakobsschelpen en mosselen- zo smakelijk bij gourmetten- volgens de norm 85 procent voor hun rekening nemen van alle ziektes, veroorzaakt door het eten van zeevruchten”. (FDA consumer, juni 1991) Uitbraak van cholera, tufus, hepatitis A, virusziekte, salmonella en verlammende schelpdiervergiftiging zijn maar enkele van de gezondheidsproblemen, die verbonden zijn aan de consumptie van deze weekdieren.(U.C. Berkeley wellness Letter, Februari 1994)

6 Hoe wist men dat kruiden geneeskrachtig waren en dat men ze kon eten?
Oude wetten Mondelinge overleveringen

7 In Exodus 30:22-33 God gaf opdracht aan Mozes om
“Heilige olie” te laten maken. Planten die gebruikt werden: Mirre, Kaneel, Kalmus, Kassie, Olie van olijfbomen . Van deze planten werd een specerij gemaakt. Een heilige zalfolie, een zorgvuldig bereid mengsel, werk van een zalfbereider.

8 EZECHIEL 47:12 “Aan de oevers van de rivier zullen allerlei vruchtbomen opkomen, waarvan de bladeren niet zullen verwelken en de vruchten niet zullen opraken; elke maand zullen ze vrucht dragen. Het water stroomt immerst uit het heiligdom. De vruchten zullen eetbaar zijn en de bladeren geneeskrachtig”

9 EZECHIEL 4:9 En neemt gij voor u tarwe en gerst, en bonen en linzen en gierst en spelt, en doe die in een vat, en maak die u tot brood; naar het getal der dagen, die gij op uw zijde nederliggen zult, driehonderd en negentig dagen, zult gij dat eten.

10 Waarom heeft God regels gemaakt voor de gezondheid en hygiene?

11 Waarom heeft God regels gemaakt voor de gezondheid en hygiene?
God had door deze wetten het geestelijk en lichamelijk welzijn van de mens op het oog.

12 Deutoronomium 6:1-3 Dit zijn de wetten en leefregels die Ik jullie van de Heer God moet leren. Daar moeten jullie je aan houden als jullie straks in het land wonen dat jullie nu gaan veroveren. Want dan zullen jullie diep ontzag hebben voor jullie Heer God. En jullie zullen ontzag hebben voor al zijn wetten die ik jullie geef. Jullie, jullie kinderen en jullie kleinkinderen moeten zich daaraan houden, alle dagen van je leven.

13 Want dan zullen jullie lang leven.
Exodus 25:25 Dien en aanbid Mij, jullie Heer en God. Dan zal Ik jullie brood en jullie water zegenen en zal Ik ervoor zorgen dat niemand van jullie ziek wordt.

14 1KORINTIERS 10:23 U ZEGT: ALLES IS TOEGESTAAN. ZEKER, MAAR NIET ALLES IS GOED. ALLES IS TOEGESTAAN, MAAR NIET ALLES IS OPBOUWEND.

15 MIRRE De Latijnse naam is Commiphora molmol. In het antieke Egypte werd mirre gebruikt als specerij en als hars in gezichtsmaskers. Mirre werd ingezet tegen slechte adem, tandvleesaandoeningen en huidinfecties waaronder lepra. In Chinese teksten van het jaar 600 werd mirre beschreven als geneeskruid tegen tandvleesaandoeningen, zweren, keelpijn, artritis, verkoudheden en aambeien. In de indiase geneeskunde die Ayurveda heet, wordt mirre gezien als verjongingsmiddel.

16 Mirre werd in alle oude beschavingen gebruikt voor het desinfecteren en genezen van wonden. Griekse soldaten hadden een flesje Mirre bij zich om wonden te reinigen en sneller te laten genezen.

17

18 Een zeer oud kruid. In China bekend 2700 jaar voor Chr
Het werkt beschermend tegen bepaalde virussen, bacterien en schimmels.

19 ALOE VERA Aloebitte Zuid – Afrika, Antillen

20 Voordelen Medicinaal: De combinatie van verschillende stoffen in de plant, zorgen voor een heel goede geneeskrachtige werking. De Aloe bevat antibacteriele en ontstekingsremmende stoffen. Het heeft ook een slijmoplossende werking Versterkt het immuunsysteem;

21 Hysopkruid (Origanum Maioranum)

22 het stillen van spierkrampen, genezing van bronchitis, hoest
het stillen van spierkrampen, genezing van bronchitis, hoest. Tevens werkt het uitstekend tegen slijmvliesontsteking en is slijmoplossend. Schimmeldodend en het remt zweten.

23

24 GROENTEN EN VRUCTEN ETEN
10 redenen om meer groenten te eten 1 Asperges bevatten veel anti-inflammatoire voedingsstoffen. 2 Bieten ondersteunen de ontgifting van de lever. 3 Broccoli versterkt het immuunsysteem. 4 Wortels zijn goed voor de teint van je huid, haar en nagels 5 Komkommers hydrateren je lichaam. 6 Boerenkool bevat meer calcium per calorie dan melk 7 Sla is rijk aan vezels en reinigt het spijsverteringskanaal 8 Spinazie verbetert je mentale functies. 9 Tomaten zitten vol met antioxidanten- die ons jong houden 10 Radijsjes zuiveren het bloed.

25 10 redenen om meer fruit te eten
1 Kersen zijn goed voor je zenuwstelsel. 2 Druiven zijn goed voor je bloedvaten. 3 Appels ondersteunen je afweersysteem en voorkomen infecties. 4 Sinaasappels zijn goed voor je huid en haar. 5 Ananas bestrijdt artritis. 6 Watermeloen zorgt voor een constante hartslag. 7 Mango’s beschermen je tegen verschillende vormen van kanker. 8 Bananen geven je snel energie. 9 Aardbeien beschermen je tegen kanker en zorgen ervoor dat je jong blijft. 10 Blauwe bessen zijn goed voor je hart. 11 Kiwi’s zijn goed voor je botten.

26 5 redenen om meer noten en zaden te eten
Cashewnoten voorkomen depressie. Amandelen verminderen hoofdpijn. Lijnzaad helpt benauwdheid te verminderen. Zonnebloempitten geven je energie. En noten helpen je spieren herstellen.


Download ppt "Vrouwenochtend 12 februari 2016"

Verwante presentaties


Ads door Google