De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verwante presentaties

Presentatie over: "4. De wedstrijd. De wedstrijd Duur van de wedstrijd Het competitiereglement bepaalt de duur van de wedstrijd. Ook het aantal periodes en de rust vari."— Transcript van de presentatie:

1 4. De wedstrijd

2 De wedstrijd

3 Duur van de wedstrijd Het competitiereglement bepaalt de duur van de wedstrijd. Ook het aantal periodes en de rust vari ë ren volgens leeftijdscategorie. Raadpleeg altijd het schema bij de voorbereiding van jouw wedstrijd.

4 Duur van de wedstrijd Vorm Aand. PSC DuurRustVervangingen Maximum aantal vervangingen Max. Aantal wissel- spelers 1e ploeg11 v 11X2 x 45'15'Gewoon34 Dames 1e ploegen11 v 11X2 x 45'15'Gewoon34 reserven11 v 11X2 x 45'15'Vliegend 4 U2111 v 11X2 x 45'15'Vliegend5 U1711 v 11X4 x 20'2 x 2' + 1 x 10'Verplicht5 DU1611 v 11X4 x 20'2 x 2' + 1 x 10'Verplicht5 U1511 v 11X4 x 20'2 x 2' + 1 x 10'Verplicht5 DU168 v 8X4 x 15'2 x 2' + 1 x 10'Vliegend5 DU138 v 8 4 x 15'2 x 2' + 1 x 10'Vliegend4 U138 v 8X4 x 15'2 x 2' + 1 x 10'Vliegend4 U128 v 8 4 x 15'2 x 2' + 1 x 10'Vliegend4 U118 v 8 4 x 15'2 x 2' + 1 x 10'Vliegend4 U108 v 8 4 x 15'2 x 2' + 1 x 10'Vliegend4 U95 v 5 4 x 15'2 x 2' + 1 x 10'Vliegend3 U85 v 5 4 x 15'2 x 2' + 1 x 10'Vliegend3 U75 v 5 4 x 15'2 x 2' + 1 x 10'Vliegend3 DU 135 v 5 4 x 15'2 x 2' + 1 x 10'Vliegend3 U62 v 2 2 x 3'1'

5 Duur van de wedstrijd Bij lange onderbrekingen moet de verloren tijd bijgeteld worden vb: vervangingen, kwetsuren, tijdswinst enz …

6 Wedstrijd die de reglementaire duur niet gehad heeft Te lang gespeeld: - gedurende de rust of na de wedstrijd deze vaststelling op het wedstrijdblad noteren. Te vroeg stilgelegd: - het spel laten hervatten voor de overgebleven tijd. Anders ook noteren op het wedstrijdblad.

7 Aanvang van de wedstrijd: - toss: opgooi met een muntstuk - de bezoekende kapitein kiest een kant van het muntstuk. - de kapitein die de toss wint, kiest naar welk doel hij zal aanvallen in de eerste helft van de wedstrijd. - de andere ploeg neemt de beginschop.

8 De beginschop De beginschop moet door een effectieve speler getrapt worden en de bal moet op het middelpunt liggen. Alle spelers bevinden zich op hun eigen speelhelft. De tegenstrevers moeten op minstens 9,15 m blijven zolang de bal niet in het spel is. De bal moet naar voor getrapt worden.

9 De beginschop De uitvoerder van de beginschop mag de bal pas een tweede keer spelen nadat deze door een andere speler werd aangeraakt. Bij een beginschop kan rechtstreeks gescoord worden. Na doelpunt wordt op dezelfde wijze hernomen. Na de rust neemt een speler van de ploeg die de toss won de beginschop.

10 Inbreuken en sancties Beginschop hernemen: - bal niet op het middelpunt - bal niet met de voet in beweging getrapt - spelers niet op eigen speelhelft - tegenstrevers niet op 9,15 m - bal niet voorwaarts getrapt

11 Inbreuken en sancties IVS voor de tegenpartij: als de uitvoerder van de beginschop de bal een tweede keer speelt vooraleer deze door een andere speler werd aangeraakt.

Download ppt "4. De wedstrijd. De wedstrijd Duur van de wedstrijd Het competitiereglement bepaalt de duur van de wedstrijd. Ook het aantal periodes en de rust vari."