De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waar moet ik rekening mee houden als ik wil starten in de horeca?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waar moet ik rekening mee houden als ik wil starten in de horeca?"— Transcript van de presentatie:

1 Waar moet ik rekening mee houden als ik wil starten in de horeca?
Danny Van Assche

2 Starten in de horeca

3 1. Vooraleer van start te gaan 2. Algemene startersformaliteiten 3
1. Vooraleer van start te gaan 2. Algemene startersformaliteiten 3. Specifieke horecastartersformaliteiten 4. Enkele specifieke topics 5. Vragen?

4 1. Vooraleer van start te gaan
Doelgroep Locatie Ondernemingsplan Hulp: → Guidea: starterskit ( → Financieel: Participatiefonds, subsidiedatabank, …

5 2. Algemene startersformaliteiten
Zichtrekening KBO – bedrijfsbeheer → principe: vanaf dag 1 uitzonderingen, vb. overname (1 jaar) BTW Sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen Ziekenfonds Vennootschap

6 3. Specifieke horecastartersformaliteiten
Logies Eetgelegenheden Drankgelegenheden Overige

7 Logies Logiesdecreet en uitvoeringsbesluiten: Politiefiche
Vergunning/aanmelding Sterrenclassificatie Brandveiligheid Politiefiche

8 Eetgelegenheden Vestigingsattest! → principe: vanaf dag 1
Brandveiligheid Vestigingsattest! → principe: vanaf dag 1 uitzonderingen, vb. overname (1 jaar) → principe: alle maaltijden uitzonderingen, vb. lichte maaltijden

9 Drankgelegenheden Beteugeling van de dronkenschap
Toegang voor minderjarigen Brandveiligheid Brouwerijcontracten! Kansspelen

10 Overige specifieke horecastartersformaliteiten
Verzekering brand en ontploffing Prijsaanduiding, ook in kamers en op terras! Sabam Billijke vergoeding Rookverbod – rookkamer / terras Alcohol / sterke drank

11 BTW: - tarieven - geregistreerde kassa met black box !

12 Voedselveiligheid: - Aangifte – toelating/registratie – heffing - ACS – Smiley - Opleiding: - Medisch attest Milieuvergunning

13 Geluid: 3 categorieën + flankerende maatregelen
Legionella Drinkwater Toegankelijkheid Afval: PMD! + contract Waterafvoer

14 Bescherming naam Bescherming domeinnaam website Openingsuren en –dagen Toiletten: cliënteel – personeel Portier Gemeentelijke reglementen!

15 Personeel aanwerven: - verplichte aansluitingen - Dimona - administratieve verplichtingen - sociaal secretariaat Paritair Comité

16 Arbeidsovereenkomst: voltijds-deeltijds, onbepaalde duur-bepaalde duur, studenten, extra’s
Tewerkstellingsmaatregelen + ‘Horecaplan’

17 Kassa met blackbox Wie moet ze invoeren? Wat is het?
Begeleidende maatregelen

18 Brouwerijcontracten Etablissement in eigendom van brouwer of drankenhandelaar Uitzondering op Europese concurrentieregels Let op: Exclusiviteiten Minimale aankopen

19 Vragen? Horeca Vlaanderen: www.horecavlaanderen.be

20 Horeca Vlaanderen Doelstellingen: Voordelen lidmaatschap:
Belangenverdediging Netwerking Vorming en ondersteuning Voordelen lidmaatschap: Onbeperkte informatie en gratis advies op maat Horeca Echo Ledenvoordelen (Europabank, Sabam, …) Lid worden van de Horeca-familie!

21 Horeca Vlaanderen Anspachlaan 111, bus Brussel Tel.: 02/ Fax.: 02/

22 Ga nu langs bij Horeca Vlaanderen adviseur
aan de UNIZO stand voor meer info.


Download ppt "Waar moet ik rekening mee houden als ik wil starten in de horeca?"

Verwante presentaties


Ads door Google