De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hygiëne 2.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hygiëne 2."— Transcript van de presentatie:

1 Hygiëne 2

2 Wat betekend hygiëne ook al weer?

3 Welke 3 soorten hygiëne hebben we vorige week over gesproken?
1. 2. 3.

4 Hoe noemen het ontvellen van een tomaat?

5 Noem 3 voorbeelden van persoonlijke hygiëne
1. 2. 3.

6

7 Wat betekend hygiëne ook al weer?
Gezondheidsleer

8 Welke 3 soorten hygiëne hebben we vorige week over gesproken?
1. Persoonlijke hygiëne 2. Bedrijfshygiëne 3. Levensmiddelen hygiëne

9 Hoe noemen het ontvellen van een tomaat?

10 Noem 3 voorbeelden van persoonlijke hygiëne
Schone handen Schone nagels Verzorgd gebit Haar, baard & snor verzorgd Schone bril Neutrale lichaamsgeur Smetteloze bedrijfskleding Gepoetste schoenen Ringen, armbanden, piercing & horloges af Schone pleister

11 Hygiëne 2 Bedrijfshygiëne

12 Waar denk je aan bij bedrijfshygiëne?
Afwassen Opruimen bedrijfsruimten Schoonmaken bedrijfsruimten Omgaan met afval

13 Waarom belangrijk????? Veiligheid!!!!!!

14 Levensomstandigheden micro organismen
Vocht Zuurstof temperatuur

15 Hoe snel vermenigvuldigen Micro organismen??
Verdubbelen ieder half uur!! Tijd Micro organismen 12.00 uur 2 12.30 4 16.00 512 18.00 8192 20.00 131072 22.00

16 Goede micro organismen

17 V.W.A.

18 Waar dachten we ook alweer aan bij bedrijfshygiëne?
Afwassen Opruimen bedrijfsruimten Schoonmaken bedrijfsruimten Omgaan met afval

19 Schoonmaken Reinigen Desinfecteren Verwijderen van product resten
Doden van micro organismen Veel in aanraking met producten en grondstoffen

20 Waarop letten bij afwassen?
Voorspoelen ( afspoelen ) Schoon en heet sopje Schone borstel/ spons Schone droogdoek

21 In de afwasmachine Soort was Temperatuur Waarom? Voorspoelen 35 C
Etensresten verwijderen Afwassen 60 C Lossen de vetten op Naspoelen 95 C Droogt het vanzelf

22 Opruimen en schoonmaken van de bedrijfsruimte
Stofzuigen Dweilen Ramen lappen Tafels schoonmaken Vuilnisbak legen Toilet schoonmaken

23 Schoonmaakmiddelen Welke schoonmaak middelen ken je?

24 Waar moet je op letten bij het gebruik van schoonmaakmiddelen
Hoeveelheid Waar is het voor Veiligheid Etiket

25 Hoe zorg je ervoor dat er altijd goed wordt schoongemaakt?
Reinigingsplan/ schoonmaakrooster

26 Hulpmiddelen

27 Veiligheid

28 Etiketten

29 Start quizzzzz

30 Vraag.1 Schone kleding valt onder bedrijfshygiëne? A. Juist B. Onjuist

31 Vraag 2. Het in blokjes snijden van bv aardappel noemen we in vaktermen: A. Bloknoise B. Brunoise C. Brunjes

32 Vraag 3. Muizen en gisten vallen beide onder de micro organismen
A. Juist B. Onjuist

33 Vraag 4. Welk macro organisme zorgt voor het witte randje op brie?
A. Schimmel B. Gist C. Geen van beide

34 Vraag 5. Hoe noemt men het beetgaar koken van groenten?

35

36 Vraag.1 Schone kleding valt onder bedrijfshygiëne? A. Juist B. Onjuist

37 Vraag 2. Het in blokjes snijden van bv aardappel noemen we in vaktermen: A. Bloknoise B. Brunoise C. Brunjes

38 Vraag 3. Muizen en gisten vallen beide onder de micro organismen
A. Juist B. Onjuist

39 Vraag 4. Welk macro organisme zorgt voor het witte randje op brie?
A. Schimmel B. Gist C. Geen van beide

40 Vraag 5. Hoe noemt men het beetgaar koken van groenten? Blancheren!!!!


Download ppt "Hygiëne 2."

Verwante presentaties


Ads door Google