De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Maak van 2005 een sensatie met ShapeWorks™

Verwante presentaties


Presentatie over: "Maak van 2005 een sensatie met ShapeWorks™"— Transcript van de presentatie:

1 Maak van 2005 een sensatie met ShapeWorks™
ShapeWorks PowerPoint presentatie Tonny Derksen Maak van 2005 een sensatie met ShapeWorks™

2 DR. DAVID HEBER TOTAL WEIGHT LOSS PLAN
Het totale gewichtsbeheersings plan! THE L.A. SHAPE DIET

3 De kracht van proteïne Een optimale hoeveelheid proteïne via Formula kan u helpen bij uw gewichtsbeheersing.

4 Proteïne is ONONTBEERLIJK!
U heeft eiwit nodig om sterker en gezonder te worden. Eiwit is een onmisbaar bestanddeel van vrijwel elke cel van ons lichaam.

5 Proteïne & magere massa
De magere massa van ons lichaam is alles wat geen vet is. Spiermassa dus, maar ook botten, lichaamsvloeistoffen en bindweefsel. Meer magere massa zorgt voor een snellere stofwisseling waardoor u meer calorieën verbrandt. Als we niet voldoende proteïne binnenkrijgen, dan ‘leent’ ons lichaam eiwit van de spieren en organen. Met elke dag een juiste hoeveelheid eiwit heeft u minder last van een hongerig gevoel en helpt u uw lichaam de spiermassa op peil te houden.

6 Wat moet ik weten over proteïne.
Proteïne zijn eiwitten en bestaan uit aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen van spiercellen. Ongeveer 20 aminozuren maken EEN spiercel. Proteïne geven energie aan de hersenen. Hersenen zorgen voor de aansturing in ons lichaam. Proteïne + sporten  spieropbouw(= magere massa). Proteïne – sporten  vetopbouw.

7 Spijsverterings stelsel
Mond Speeksel bevat enzymen om de grote eiwitten af te breken. (Lang voeding in de mond houden, shake langzaam drinken) Vanuit de mond via de slokdarm gaat het voedsel naar de maag. Maag Maag bevat maagzuur (HCL) en maakt eiwitten kleiner. (denk aan Leerlooien met looizuur. Eiwit laat los van het leer) Alvleesklier en gal Alvleesklier en gal maken sappen op basisch niveau. Sappen bevatten veel enzymen om eiwitten ver te splitsen in aminozuren. Als de voeding basisch is (PH 7) dan gaat het door naar de darmen.

8 Spijsverterings stelsel - Darmen
Darmen. De darmen zijn 5 à 7 meter lang. De oppervlakte is ongeveer 2 voetbalvelden groot. Door darmbacteriën is vertering mogelijk. De darm heeft eerst zelf eiwitten nodig om te kunnen functioneren. Dunne darm. De dunne darm bevat bijv. melkzuurbacterie om melkeiwitten (uit zuivel) af te breken. (bij tekort aan deze bacterie: lactose intolerantie) Dikke darm. De dikke darm bevat nog meer bacteriën om de opname te bevorderen van: vitaminen mineralen kleine eiwitten activeert b- vitamine vetten

9 Spijsverterings stelsel - Darmen
Endel darm De endeldarm dikt de ontlasting in, door vocht te onttrekken. Vanuit de darmen gaan vitaminen/mineralen/vetten en eiwitten in de bloedbaan naar alle organen en cellen. Aminozuren komen via de bloedbaan in de hersenen Meest belangrijke aminozuur is L-Tryptofaan - L-Tryptofaan maakt ons lichaam niet zelf - L-Tryptofaan zit alleen in eiwitrijke voeding. - L-Tryptofaan wordt omgezet in SEROTONINE. Dus door eiwitten te eten  MEER SEROTONINE.

10 Serotonine Koolhydraten
Serotonine geeft: controle over je honger gevoel verlichting bij depressie vermindering van slaapproblemen meer energie Door koolhydraten te eten heb je: snel maar tijdelijk een tevreden gevoel je wilt steeds meer geen halt toe te roepen (laatste koekje moet ook op) PLEZIER HORMOON

11 Waarom is het belangrijk om de juiste hoeveelheid eiwitten te eten ?
Te weinig eiwitten - dan zoek je koolhydraten om toch aan voeding te komen: geen vetverbranding Teveel eiwitten - overtollig eiwit wordt afgescheiden via urine en ontlasting wordt omgezet in suikers en die worden weer opgeslagen in de vorm van vetten!!!!

12 Waarom is het belangrijk om de juiste hoeveelheid eiwitten te eten ?
Streven naar de 0 - Balans: Uitmeten precies de juiste hoeveelheid eiwitten op maat gemeten per persoon. Bij een + balans - heb je te veel eiwit gegeten dan nodig. Bij een - balans - heb je te weinig eiwit gegeten. Idee over eiwit 30 jaar geleden was 0,6 gram eiwit/kg lichaamsgewicht. Nu: sporters - 1 gram eiwit/kg lichaamsgewicht. Gewichtheffers - 2 gram eiwit/kg lichaamsgewicht. Dr. Heber‘s advies is 29% van alle calorieën moet uit eiwitten bestaan. Je persoonlijke eiwitbehoefte is afhankelijk van je hoeveelheid spiermassa. Stel je spieren tevreden.

13 Ieder mens is anders Je eiwit behoefte is afhankelijk van: V / M
Leeftijd Lengte Gewicht % Spiermassa Gemiddeld: vrouwen: 100 gram eiwit per dag mannen: 150 gram eiwit per dag

14 Proteïnepoeder ShapeWorks™ Proteïnepoeder bevat een speciale mix van eiwit uit soja en wei waarmee u uw Formula 1 Shake precies op maat kunt maken. Voor een juiste dagelijkse hoeveelheid proteïne met een minimum aan extra calorieën. Een portie van 6 gram levert 5 gram proteïne.

15 Welke soort proteïne? Als we al het eiwit dat we nodig hebben uit levensmiddelen als vlees zouden halen, consumeren we teveel calorieën. Vlees bevat niet alleen proteïne, maar ook extra vet. Herbalife biedt een reeks proteïneproducten ter ondersteuning van dagelijkse voeding die rijk is aan eiwit.

16 Eiwitten en Sojabonen Eiwit uit rijst en bonen bevat 40-60% eiwitten en veel koolhydraten. Eiwit uit sojabonen bevat 92% eiwitten en maar weinig koolhydraten. Soja is tevens bekend als cholesterol verlagend.

17 Eiwitten en Sojabonen Bij hormoon gevoelige tumoren (borstkanker, prostaatkanker, ovariakanker enz) is de groei van de tumor minder snel door veelvuldig soja consumptie. In landen met hoge soja consumptie komt 2/3 minder kanker voor. Eiwit poeder ook te gebruiken bij warme maaltijd in - soep- saus puree- pannenkoeken- toetjes.

18 Welke vorm heb je, en welke vorm wil je zijn.
ShapeWorks™ gaat met name over DE VORM van je lichaam te veranderen. Bij ShapeWorks™ is je gewicht ondergeschikt. Spiermassa opbouwen is belangrijkste.

19 WELKE VORM Appel - vorm vrouwen tijdens zwangerschap en tijdens borstvoeding. vet als voedingsreserve. bovenlichaam teveel vet is vetopslag voor slechtere tijden, bijv. tijdens oorlog, veel lijnpogingen. (jojo effect) teveel vet rond maag-darm streek, vet stuurt vetzuren naar de lever, dat geeft weer suikerspiegel verandering in het bloed.

20 WELKE VORM Peer - vorm vrouwen
minder lichaamsvet op de heupen en dijen, deze vetcellen breken moeilijk af, zelfs bij sporten bij trage spijsvertering moeilijk te verwijderen, ook al eet je maar weinig calorieën. Peer - vorm mannen komt pas voor op zeer hoge leeftijd, of bij weinig mannelijke hormonen (ziekte of medicijnen). Voor extreem zware mensen is 200 gram eiwit per dag altijd het maximum.

21 STAPPEN PLAN Stap 1: Bereken uw BMI en eiwitten behoefte.

22 Online uw eiwit behoefte uitrekenen Kijk op de website www
Online uw eiwit behoefte uitrekenen Kijk op de website

23 Controle berekening

24 Leer onze proteïneproducten kennen
Stap 2: Plan uw Shakes Product Proteïne per portie F1 Vanille, Chocolade, Aardbei, Tropische Vruchten met halfvolle melk 17,5 gr. F1 Cappuccino met halfvolle melk 18,9 gr. Proteïnepoeder 5 gr. HPLC Shake (Chocolade & Vanille) 15,5 gr.

25 Vrouwen: 100 gram proteïne per dag
Maaltijd Proteïne per portie Ontbijt: F1 Cappuccino (18,9 gr.) + 2 porties Proteïnepoeder (10 gr.) 28,9 gr. Snack 1: HPLC chocolade-kokos proteïnereep 12 gr. Lunch: F1 Chocolade (17,5 gr.) + 27,5 gr. Diner: 85 gr. kippenfilet 25 – 30 gr. Totaal 98,4 gr. Supplementen: Vezel en kruidentabletten, Vitaminen- en mineralentabletten, Herbalifeline, Cell Nutrition, Thermo Complete

26 Mannen: 150 gram proteïne per dag
Maaltijd Proteïne per portie Ontbijt: F1 Cappuccino (18,9 gr.) + 3 porties Proteïnepoeder (15 gr.*) *Mannen kunnen maximaal 3 porties Proteïnepoeder toevoegen 33,9 gr. Snack 1: HPLC chocolade-kokos proteïnereep 12 gr. Lunch: F1 Chocolade (17,5 gr.) + 32,5 gr. Snack 2: HPLC sojanootjes (10,6 gr.) 10,6 gr. Diner: 170 gr. kippenfilet 60 gr. Totaal 149,6 gr. Supplementen: Vezel en kruidentabletten, Vitaminen- en mineralentabletten, Herbalifeline, Cell Nutrition, Thermo Complete

27 Stap 2: Plan uw snacks Product HPLC sojanootjes 10,6 gr.
Proteïne per portie HPLC sojanootjes 10,6 gr. HPLC chocolade-kokos proteïnereep 12 gr. Thermojetics proteïnereep 10 gr.

28 Stap 3: Plan uw kleurrijke maaltijd
Voeg kleur toe! Kleurrijke groente en fruit moet de basis zijn van uw dagelijkse voeding omdat er veel essentiële voedingsstoffen in zitten. Probeer dan ook elke dag zoveel mogelijk ‘kleur’ aan uw maaltijd toe te voegen!

29 Gekleurde voeding. ROOD: tomaten / tomatensoep / tomatensap / tomatensaus / rode grapefruit en rode watermeloen. ROOD / PAARS: blauwe druiven / bosbessen/ zwarte bessen / kersen / pruimenrode bessen / aardbeien / rode appels ORANJE: abrikozen / wortelen / mango / watermeloen / pompoen zoete aardappelen ORANJE / GEEL clementine/ mandarijn / sinaasappel / jus d'orange / perzik / ananas / ananassap/ nectarine / papaja GEEL / GROEN spinazie / avocado / groene sIa / gele paprika groene bonen / snijbonen / erwtenhoning / meloen / zoete maïs GROEN broccoli / paksoi / spruiten alle koolsoorten / Chinese kool WIT / GROEN: asperges / selderij / andijvie / witlof / champignons / uien

30 Gekleurde voeding. ROOD: Bevat LYCOPEEN  een van de meest krachtige vrije radicale vangers in De natuur. Mogelijk ook verminderen van hart en long ziektes. ROOD / PAARS: ANTHYCYAAN  sterke antioxidant, sterke huid en versterkt o.a. weefselen en pezen. Voorkomt ouderdomsklachten zoals vergeetachtigheid. ORANJE: ALFA EN BETA CAROTEEN  erg sterke antioxidant. Beschermer tegen kanker, voorkomt oxidatie, verbetert zicht. ORANJE / GEEL: LIMONEEN  heeft anti kanker effect. Vitamine C en de flavonoïde zit in veel fruit en vruchten soorten. GEEL / GROEN: LUTEIN EN ZEAXANTHINE  weerstand tegen vele aandoeningen, bevordering van de aanmaak van enzymen. Weerstand aanmaken tegen veroudering en ziektemakers in het lichaam. GROEN: SULFORAPHAAN, ISOTHIOCYANAAT EN INDOLES  Bevordering van de aanmaak van enzymen om giftige stoffen en ziekmakers in het lichaam te weren. WIT / GROEN:ALLYL SULFIDE delen die de ui en knoflook hun geur geven. Goed voor sterke bloedvaten. QUERCETINE  antikanker werking.

31 ZO KOMT U AAN UW EIWITTEN
Het beste is dierlijk en plantaardig eiwit 20 Gram Eiwitten bevinden zich in: 3 Kippeneieren 80 gr. Kippenborst Kalkoenborst Mager varkensvlees 100 gr. Kalfsfilet Runderfilet 70 gr. Gerookte zalm 120 gr. Kabeljauw Schol 110 gr. Garnalen 90 gr. Varkensfilet

32 ZO KOMT U AAN UW EIWITTEN
10 Gram Eiwitten bevinden zich in: 0,3 lt. Vetarme Melk (1,5 % vet) Volle Melk 300 gr. Yoghurt 135 gr. Zilvervliesrijst 125 gr. Grof Volkorenbrood 200 gr. Kool (groente) Een complete lijst is te vinden op de website

33 Stap 4: Plan uw supplementen
Vezel en Kruidentabletten, Multivitaminencomplex, Herbalifeline, Cell Nutrition, Thermo Complete

34 In het kort: uw ideale gewichtsbeheersingsplan
Bereken uw BMI en eiwitten behoefte Plan uw shakes Plan uw snacks Plan uw kleurrijke maaltijd Plan uw gebruik van voedingssupplementen

35 ShapeWorks Programma Quickstartprogramma Tijd dus om ShapeWorks™ te ontdekken…

36 Deze presentatie werd u aangeboden door:
Tonny Derksen Jos Koonen Dr. David Heber Alie Heidema Francisca Okoli


Download ppt "Maak van 2005 een sensatie met ShapeWorks™"

Verwante presentaties


Ads door Google