Verwante presentaties

Presentatie over: "Seizoen Briefing zaalhockey"— Transcript van de presentatie:

1 Seizoen 2013-2014 Briefing zaalhockey

2 Agenda Zaalhockey bij de Almeerse Waarom zaalleiding?
Taken van de zaalleiding Algemeen Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijden Na de wedstrijd De zaalwedstrijd De tijdklok Wedstrijdformulieren Overige formulieren WVTTK

3 Zaalhockey bij de Almeerse
Het is gewoon een leuk spelletje voor in de winter Alle clubs van Midden Nederland doen dit jaar mee. Je techniek wordt er beter van We trainen en spelen in een sporthal/-zaal Het zaalseizoen is 10 weken lang, je speelt bijna elk weekend op zaterdag of zondag De organisatie van de zaal is anders dan bij het veld, met name de wedstrijdtafel & zaalleiding

4 Waarom zaalleiding? Iemand moet de leiding hebben in de zaal
Voor de Almeerse: Zaalcommissie deelt zaalleiding in Indeling gebeurt in blokken van 2 uur Zit achter de wedstrijdtafel De zaalleiding hoeft niet te fluiten of te coachen Kent de regels van de zaal => site van de KNHB > Zaalhockey Is 15 minuten voor aanvang dienst aanwezig zijn

5 Taken zaalleiding Algemeen
Houd orde in de zaal (op en rond het veld, controleert de kleedkamers, douches en toiletten) Ziet toe op het neerleggen van de balken en het weer opruimen daarvan aan eind van de dag (Almere) Bedient de tijdklok Beheert het wedstrijdformulier Beheert de wedstrijdbal en eventueel de hesjes (laat onze teams standaard het uittenue meenemen)

6 Voor de wedstrijd Controleert het digitale wedstrijdformulier
Heeft een of meerdere wedstrijdballen Houd in de gaten of de scheidsrechters voor de wedstrijd zich melden. Laat de coach voorafgaand aan de wedstrijd aan de wedstrijdtafel de spelers invullen op het wedstrijd formulier (Dringend advies: niet meegeven!) De zaalleiding houdt toezicht op: - Zaalschoenen (schoon) verplicht, geen veldsticks, speciale keeperstick wel toegestaan; - Geen metalen gespen in de keepers uitrusting. Keepers mogen NIET spelen met metalen gespen, ook niet als deze afgeplakt zijn.

7 Tijdens de wedstrijd Beheert de tijdklok Houd de stand bij
Let op orde in de zaal Teams mogen niet alvast inspelen naast de balken Checkt kleedkamers, douches, toiletten Maximaal 6 wisselspelers en 4 volwassen begeleiders op de bank. Geen broertjes, zusjes op de bank Spelers die door de scheidsrechters uit het veld gestuurd zijn, dienen hun straftijd bij de zaalleiding uit te zitten => Houd straftijd bij.

8 Na de wedstrijd Neemt de wedstrijdbal en eventueel de hesjes in
Zorgt dat het digitale wedstrijdformulier wordt ingevuld Zet de klok gereed voor de volgende wedstrijd

9 De zaalwedstrijden Wedstrijden worden in blokken gespeeld: twee wedstrijden per team in dezelfde hal Topteams spelen meestal in een blok van vier uur 2x 20 minuten met 5 minuten rust Overige teams spelen in een blok van twee uur 1x 30 minuten zonder rust

10 Tijdklok Instructie tijdklok van de voorganger aan de wedstrijdtafel

11 Tijdklok 0 - 9 Klok instellen Belsignaal Start/stop Score thuisclub
Score gasten + en -

12 Tijdklok Instructie tijdklok van de voorganger aan de wedstrijdtafel of van de zaalachterwacht 3 minuten voor aanvang wedstrijd de zoemer laten gaan, opdat de teams zich kunnen opstellen Voor aanvang wedstrijden wordt de tijdklok ingesteld op 20, dan wel 30 minuten. Indien er een rust is, stel deze dan in op 3 minuten. De zoemer gaat vervolgens waarna de teams zich kunnen opstellen voor de 2e helft. De tijd wordt tijdens een wedstrijd NOOIT stopgezet. Niet op verzoek van (bond)scheidsrechters Niet voor blessures. Er zijn immers wisselspelers. De zaal is voor een vaste tijd gehuurd. Uitloop is niet mogelijk.

13 Het wedstrijdformulier
Is dit jaar voor het eerst digitaal. Om deze in te vullen heb je een inlogcode, een wedstrijdcode en een smartphone/tablet of computer nodig met abonnement. Er is niet altijd een gratis WiFi verbinding. Alle coaches/begeleiders die in LISA staan ontvangen voor de wedstrijd de LISA-inlogcode en de wedstrijdcode. Voor de wedstrijd inloggen om de spelerslijst in te vullen Na de wedstrijd inloggen, moet de wedstrijdcode aan de scheidsrechters worden gegeven voor het invoeren van de uitslag en de eventueel uitgedeelde kaarten. Vervolgens moeten de coach/begeleider van beide teams het wedstrijdformulier bevestigen en voltooien. ROND HET WEDSTRIJDFORMULIER NA DE WEDSTRIJD AF

14 Overige formulieren Indien er een schade in de hal optreedt, vul een schadeformulier in met de beheerder van de hal. De Almeerse is verantwoordelijk voor de sporthal op de door haar gehuurde uren.

15 Tot slot 1/4 Voor het wedstrijdschema: zie standenmotor zaal op site van de KNHB Voor afgelastingen: zie site van de KNHB Elk team krijgt in bruikleen een zak met zaalballen en fluitjes Vergeet niet een pen mee te nemen

16 Tot slot 2/4 Belangrijke informatie over het zaalhockey naast de presentatie gegeven tijdens de zaalbriefing is te vinden op de site van de KNHB: +nederland/zaalhockey/cDU832_Zaalhockey.aspx

17 Tot slot 3/4 Ik adviseer om de volgende documenten door te nemen. Maak zelf een printje van de voor jou belangrijke info voor in je zaalmap!

18 Tot slot 4/4 Contactpersoon zaalhockeycommissie Almeerse:
Henry Pieters, telefoon: Manoah Acda, telefoon:

19 Vragen

20 Uitreiking zaalmap en zaaltas
Registratie en uitreiking van de zaaltas met (lege)zaalmap, zeven ballen en een fluitje. Deze zaaltas moet aan het eind van het seizoen weer worden teruggegeven. Borg van € 20,- Uitreiking van de keeperszaalbandjes. Borg van € 10,- Veel succes en plezier in de zaal !!

Download ppt "Seizoen Briefing zaalhockey"